‘Samsung is niet de fabrikant van de iPhone 6 chip’
Roel van Hout

Hoe hevig de ruzie met Samsung ook mag zijn, de Koreaanse fabrikant is al jaren verantwoordelijk voor de chips in de verschillende iPhones. Het lijkt er echter op dat Samsung niet de iPhone 6 chip zal gaan maken.

Apple gaat de fabricatie van de iPhone 6 chip naar verluidt helemaal aan Taiwan Semiconductor Manufacturing uitbesteden, daarmee Samsung opzijschuivend als belangrijkste fabrikant van de iPhone chips. Dat schrijft TechNews Taiwan.

iPhone 6 chipOverigens betekent dat niet dat alle toekomstige chips door TSMC worden gemaakt, want de A9 (die voor een eventuele iPhone 6 of iPhone 7 zou zijn) wordt op papier wel nog door TSMC en Samsung samen geproduceerd.

iPhone 6 chip van TSMC is logischer voor Apple

In ieder geval zou met het schrappen van Samsung als fabrikant van de A8 een einde komen aan de behoorlijk vreemde situatie van hevige strijd in de rechtszaal, maar ondertussen wel zakelijke partnerschappen op de achtergrond. Echter zal Apple voor de fabricatie van dergelijke onderdelen blijven vertrouwen op andere (vaak Aziatische) fabrikanten, omdat hun enige activiteit het ontwikkelen van zulke chips is.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.