Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Lars Paijmans
10 mei 2019, 13:47
1 min leestijd
Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Volgens een nieuw gerucht zal iOS 13 ondersteuning voor meerdere iPhone-generaties stopzetten. De iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S zouden naar verluidt afvallen.

iOS 13 ondersteuning gerucht

Het gerucht is afkomstig van het Franse iPhonesoft.fr, een website die we niet heel vaak tegenkomen als het om dit soort berichten gaat. Neem het gerucht dan ook met een gezonde korrel zout. Volgens de anonieme bronnen van de website zal Apple het met iOS 13 anders aanpakken dan iOS 12 vorig jaar.

Toen ondersteunde iOS 12 nog alle toestellen die ook door iOS 11 ondersteund werden. De grote update van dit jaar zou teveel nieuwe functies en verbeteringen introduceren, om ook goed te kunnen draaien op verouderde toestellen.

Daardoor vallen de iPhone 5S, SE en 6 en iPhone 6 Plus buiten de boot. De iPhone 6 en 6 Plus debuteerden in 2014, wat zou betekenen dat de telefoons vier jaar updates hebben gekregen. De iPhone SE zou in dit geval slechts drie jaar ondersteund zijn. Mocht Apple deze knoop doorhakken, dan stopt het bedrijf de software-ondersteuning voor iPhones met een 4 inch-display.

Ook iPad mini 2 en iPad Air vallen af

Wat de iPads betreft denken de bronnen dat enkel de iPad mini 2 en iPad Air niet worden ondersteund. Alle nieuwere iPads kunnen dus gewoon de nieuwe update van dit jaar installeren. Of het gerucht klopt zullen we snel te weten komen. Op 3 juni onthult Apple iOS 13 en alle toestellen die het ondersteunen tijdens WWDC 2019.

Lees het laatste nieuws over WWDC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu