Nieuwsoverzicht week 25: iPhone 7 prijs, iOS 10-kernel en iMessage

Wouter Nijsen
25 juni 2016, 13:28
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 25: iPhone 7 prijs, iOS 10-kernel en iMessage

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Prijslijst iPhone 7 toont 256GB-optie en Pro-versie’

iPhone 7

We hebben al veel geruchten gehoord over de hardware van de iPhone 7, maar nu beginnen ook prijsgeruchten binnen te komen. Omdat het prijskaartje van de iPhone elk jaar vergelijkbaar is met het jaar ervoor, is de prijs meestal geen verrassend nieuws. Met de iPhone 7 lijkt het er echter op dat we voor veel meer opslagruimte kunnen kiezen, en dat kan in de centen gaan zitten. Volgens het lek zal het basismodel verschijnen met 32GB, 64GB of 256GB opslaggeheugen. Volgens de prijslijst stijgt de 256GB-versie iets in prijs vergeleken met de huidige 128GB-versie van de iPhone 6S. De prijs van de andere versies blijft wel gelijk.

iOS 10-bèta maakt opsporen van zwakheden in beveiliging gemakkelijker

WWDC 2016 iOS 10

Apple heeft de kern van iOS 10 in de eerste bèta voor het eerst in de geschiedenis onversleuteld beschikbaar gesteld. Hierdoor krijgen ontwikkelaars de kans om de werking van iOS gedetailleerder te bekijken. Nu de iOS 10-kernel zichtbaar is, wordt het voor buitenstaanders mogelijk om naar zwakke plekken in de beveiliging van iOS te zoeken. Dit kan voor Apple waardevolle informatie opleveren, en maakt het ook voor mensen zonder beveiligingsbedrijf mogelijk om naar zwakke plekken te zoeken. De kernel van Googles Android is altijd al open geweest, en moedigt gebruikers en experts aan om beveiligingsfouten op te sporen. Als je deze fouten ontdekt en indient, geeft Google hier zelfs een beloning voor. In de kernel van een besturingssysteem wordt bepaald hoe de software de hardware van het toestel gebruikt en op welke manier het apparaat beveiligd wordt.

iMessage in iOS 10: doet de chat-app van Apple er weer toe?

imessage ios 10

Tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC presenteerde Apple iOS 10, het nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod. Het bedrijf uit Cupertino stond lang stil bij iMessage. De app krijgt namelijk flink wat extra functies en is daarmee misschien wel de meest opvallende update van iOS 10. iMessage was altijd de chat-app die nog het meest op een sms-vervanger leek. Waar apps als Telegram en Facebook Messenger van alles toevoegden, zoals gifjes en stickers, bleef het bij Apple heel strak en degelijk. Maar wat zijn de functies en hoe verhoudt de app zich tot alternatieven als WhatsApp en Telegram? In dit artikel lees je het.

‘Netflix maakt offline opslaan van films en series dit jaar nog mogelijk’

iPhone 6 netflix

Onderweg een film of serie op Netflix bekijken is vooralsnog alleen weggelegd voor mensen met een flinke databundel, maar daar kan voor het einde van 2016 nog verandering in komen. Volgens de directeur van Penthera zou Netflix namelijk nog dit jaar de optie willen toevoegen om video’s offline op te slaan. Penthera kan dit weten, aangezien zij de techniek ontwikkelen die gebruikt wordt voor het downloaden van video’s op mobiele apparaten. Als Netflix offline opslaan inderdaad mogelijk maakt, zal dit een uitkomst zijn voor reizigers en vakantiegangers. Sla voordat je de deur uitgaat de nieuwste aflevering van een serie lokaal op je iPad op en je kunt probleemloos in de trein kijken.

Waarom een iOS Dark Mode voor Apple een investering in de toekomst is

iOS 10 dark mode

Het begint er steeds meer op te lijken dat iOS in de toekomst een Dark Mode krijgt. Het is voor Apple heel logisch om iOS een donkere modus te geven, zeker als we naar de geruchten van de iPhone in 2017 kijken. De opvolger van de iPhone 7 zou namelijk de overstap maken naar een OLED-display, wat de nodige verschillen met zich meebrengt ten opzichte van het LCD-display die nu voor iPhones gebruikt wordt. De pixels van OLED-schermen blinken uit in het tonen van mooie zwarttinten, maar zijn ook extra energiezuinig als er vooral veel zwart op het scherm te zien is. Je batterijduur kan er dus flink op vooruit gaan als je een OLED-iPhone met de donkere modus gebruikt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen