Nieuwsoverzicht week 23: WWDC 2016 vooruitblik en App Store

Wouter Nijsen
11 juni 2016, 13:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 23: WWDC 2016 vooruitblik en App Store

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Vooruitblik WWDC 2016: 7 aankondigingen die we verwachten

wwdc 2016 uitg

Op maandag begint de jaarlijkse WWDC-keynote van Apple. Daar laat het bedrijf zien wat we het komende jaar vooral op softwaregebied kunnen verwachten. iPhoned zet in deze WWDC 2016 vooruitblik alle verwachte aankondigingen op een rijtje. Apple zal zich tijdens WWDC richten op software, omdat het op de eerste plaats een conferentie is die zich op ontwikkelaars richt. Daarom kun je er vrijwel zeker van zijn dat van alle belangrijke softwaresystemen nieuwe versies gedemonstreerd gaan worden. Tijdens de keynote heeft Apple echter wel vaker verrassingen in petto, zoals vorig jaar toen Apple Music als uitsmijter onthuld werd. Voor dit jaar zal dit waarschijnlijk de slimme Siri-speaker zijn.

Zo gaat Apple de App Store veranderen

app store veranderingen

Apple-topman Phil Schiller heeft al over de details rond de veranderingen van de App Store gesproken. Het gaat deze keer niet om een nieuw design, maar om nieuwe features in de abonnementen, voor adverteerders en meer. Zo is de snelheid waarmee apps toegelaten worden in de App Store een stuk sneller geworden. Apple start daarnaast met automatisch vernieuwende abonnementen voor alle app-categorieën, zoals games. Met een abonnement op een game betaal je niet éénmalig een bedrag voor het gebruik van de app, maar blijf je betalen zolang je de app wil gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld werken voor apps waar constant nieuwe content aan toegevoegd wordt. In de App Store worden ook ‘Search Ads’ toegevoegd, wat betekent dat je tussen de zoekresultaten advertenties kunt verwachten.

Concept toont iOS 10 met donker thema en multitasking op de iPhone

iOS 10 dark mode

De aanwijzingen dat Apple met iOS 10 een ‘Dark Mode’ toevoegt aan de iPhone en iPad nemen geleidelijk toe. Het Braziliaanse tijdschrift iHelpBR liet er geen gras over groeien en stelde meteen een iOS 10-concept samen, waarin we kunnen zien hoe deze modus er mogelijk uit ziet. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk op zwart- en grijstinten, die alle witte onderdelen van de menu’s van iOS vervangen. In de foto’s van het concept kun je onder meer zien hoe dit terugkomt in de instellingen, 3D Touch-menu’s en de Contacten- en Podcasts-apps. Het uiterlijk is duidelijk geïnspireerd door het donkere thema van OS X, waarmee je de menubalk en het dock een zwarte kleur geeft.

Apple noemt OS X per ongeluk al macOS op de website

macOS genoemd

Er gaan al langer geruchten dat Apple aanstaande maandag OS X officieel omdoopt tot macOS. Nu deze term ook op de website van Apple is verschenen lijkt de naamsverandering zo goed als zeker. Het slordige foutje van Apple is opvallend, omdat een soortgelijke fout ook al in april werden gemaakt. Toen lanceerde het bedrijf een nieuwe webpagina over duurzaamheid die het ook over MacOS in plaats van OS X had. In maart werd in de code van OS X 10.11.4 ook een verwijzing naar macOS genoemd. Als Apple aanstaande maandag tijdens WWDC inderdaad besluit om over te stappen naar macOS, dan sluit het besturingssysteem van de Mac beter aan bij de rest van het ecosysteem.

‘Nieuwe MacBook Air en MacBook Pro vanaf augustus te koop’

macbook

Het Japanse blog Macotakara heeft een betrouwbare Chinese leverancier gesproken, die zegt dat Apple druk bezig is met een nieuwe MacBook Air en de nieuwe MacBook Pro. Deze moeten deze maand nog worden aangekondigd en zullen vervolgens in augustus in de winkels liggen. Volgens het gerucht schrapt Apple de 11 inch-MacBook Air en focust het bedrijf zich op de nieuwe 13- en 15 inch apparaten voor augustus. Hoewel Apple dus mogelijk spoedig nieuwe laptops aankondigt, wil dit nog niet zeggen dat dit een revolutionaire nieuwe versie wordt. Mochten de geruchten kloppen, dan zou dit de eerste 15 inch-MacBook Air zijn.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen