De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Concept toont iOS 10 met donker thema en multitasking op de iPhone

Lars Paijmans
7 juni 2016, 10:15
2 min leestijd
Concept toont iOS 10 met donker thema en multitasking op de iPhone

De aanwijzingen dat Apple met iOS 10 een ‘Dark Mode’ toevoegt aan de iPhone en iPad nemen geleidelijk toe. Hoog tijd dus voor een concept, dat laat zien hoe dit donkere thema er uit kan gaan zien.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Dark Mode concept met multitasking

Apple onthult iOS 10 volgende week maandag tijdens de start van WWDC 2016, dus de geruchtenstroom rondom het nieuwe besturingssysteem bereikt zo langzaam maar zeker een hoogtepunt. Toen Apple vorige week een donker thema aan de officiële app van WWDC toevoegde, was het voor velen dan ook een duidelijke aanwijzing dat deze functie ook in iOS 10 doorgevoerd gaat worden.

iOS 10 Dark Mode

Het Braziliaanse tijdschrift iHelpBR liet er geen gras over groeien en stelde meteen een concept samen waarin we kunnen zien hoe deze iOS 10 Dark Mode er mogelijk uit kan zien. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk op zwart- en grijstinten, die alle witte onderdelen van de menu’s van iOS vervangen.

In de foto’s van het concept kun je onder meer zien hoe dit terugkomt in de instellingen, 3D Touch-menu’s en de Contacten- en Podcasts-apps. Het uiterlijk is duidelijk geïnspireerd door het donkere thema van OS X, waarmee je de menubalk en het dock een zwarte kleur geeft.

Multitasking ook naar de iPhone

Naast het donkere thema laat het concept ook zien hoe Apple de multitaskingfunctie van de iPad naar de iPhone kan brengen. Door het scherm te kantelen (waardoor de schermruimte extra breed is) kun je een extra zijmenu laten verschijnen, waarin je een tweede app kunt kiezen die je tegelijk wilt gebruiken.

iOS 10 dark mode

In de praktijk is dit vooral handig als je bijvoorbeeld een mail leest en direct aantekeningen wilt maken in de Notities-app, of je tijdens het kijken van een video op YouTube je Twitter-tijdlijn wilt checken. Of Apple deze functies aan iOS 10 toevoegt, zullen we aanstaande maandag (13 juni) te weten komen. Wil je meer weten over andere aankondigingen die je dan kunt verwachten? Neem dan een kijkje in ons WWDC 2016 vooruitblik.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iHelpBR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu