De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Opvallend: iPhone 14 wordt mogelijk niet sneller

Piet-Jan Lentjes
14 maart 2022, 10:35
2 min leestijd
Opvallend: iPhone 14 wordt mogelijk niet sneller

Als het goed gaan we dit jaar de nieuwe iPhone 14-modellen zien. Jammer genoeg krijgen de iPhone 14 en iPhone 14 Max volgens de laatste geruchten geen nieuwe chip en worden ze niet sneller.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 niet sneller

De iPhone 14 (Max) wordt niet sneller en krijgt geen nieuwe chip. Dat zegt doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo in een tweet. Volgens hem heeft de iPhone 14 en de iPhone 14 Max nog steeds A15-chip, die je ook in alle modellen van de iPhone 13 vindt.

Ben je van om een van de Pro-modellen te kopen? Dan heeft de Apple-analist goed nieuws. Want deze toestellen krijgen wel een snelheidsboost en stappen over naar de nieuwe A16-chip.

iPhone 14

Er zijn echter nog meer verschillen tussen de toestellen. Ze krijgen allemaal 6GB werkgeheugen, maar de Pro- en Pro Max-modellen krijgen geheugen dat 1,5 keer sneller. Daarnaast is dit snellere geheugen ook nog een stuk zuiniger (zo’n 30 procent).

Design zonder notch (maar met gaatjes)

Het is jammer dat volgens de geruchten de iPhone 14 en iPhone 14 Max niet sneller worden. Wat er wel bij de toestellen waarschijnlijk gaat veranderen is het design. De notch (de zwarte balk bovenaan het scherm) gaat waarschijnlijk verdwijnen. In plaats daarvan krijgen de toestellen nu een paar gaatjes. Het is echter nog niet zeker of de notch ook bij alle iPhone14-modellen gaat verdwijnen en hoe groot de nieuwe gaatjes uiteindelijk gaan worden.

iPHone 14 modellen

Volgens andere geruchten krijgen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro waarschijnlijk een 6,1 inch-scherm. De iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max hebben een display van 6,7 inch. Had je gehoopt op een nieuwe mini? Dan moeten we je teleurstellen, want de iPhone 13 mini was waarschijnlijk Apples laatste mini-iPhone.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste Apple-nieuws? Check dan regelmatig de iPhoned-website! Meld je ook aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste Apple-nieuws!

Bron: MacRumors
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu