De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Ming-Chi Kuo

Dilara Isik
2 min leestijd
Ming-Chi Kuo

Je hebt de naam vast al eens voorbij zien komen op iPhoned.nl: Ming-Chi Kuo. Maar wie is dit eigenlijk? En hoe kan hij zoveel weten?

Lees verder na de advertentie.

Apple-analist

Ming-Chi Kuo werkt als analist bij het Aziatische bedrijf TF International Securities. Daarvoor werkte hij bij soortgelijke bedrijven, en de website DigiTimes. Ming-Chi Kuo is specialist in het analyseren van nieuwe technologieën. Hij is vooral gespecialiseerd in alles wat met Apple te maken heeft. Toch hangt er ook veel mysterie om Kuo heen. Zo zijn er bijna geen foto’s van deze Apple-analist te vinden en geeft hij nooit interviews. Desondanks is Kuo wereldwijd één van de bekendste en meest vertrouwde Apple-analisten.

Door de jaren heen heeft Ming-Chi Kuo vaak gelijk gehad als hij voorspellingen naar buiten bracht over nieuwe Apple-producten en plannen voor verbeteringen van bestaande Apple-producten. Daarmee heeft hij een bepaalde status verdiend en wordt hij door veel mensen als betrouwbare bron beschouwd.

In 2011 had Kuo bijvoorbeeld gelijk toen hij voorspelde dat de witte iPhone 4 pas later uitgebracht zou worden. Ook Kuo’s beweringen over bijvoorbeeld het Retina scherm van de MacBook Pro in 2012 en details over de iPhone 5s in 2013 bleken waar te zijn. Maar Kuo voorspelde ook vorig jaar de Apple Watch Series 2 en details over de iPhone SE.

Anonieme bronnen

Ming-Chi Kuo heeft allerlei anonieme contacten binnen de enorme Aziatische Apple-leverancierketen. Er gaan zelfs geruchten dat Kuo ook contacten heeft binnen Apple zelf. Via deze contacten krijgt hij veel informatie binnen. Hij bepaalt of deze informatie (waarschijnlijk) klopt en speelt de informatie door naar zijn klanten. Kuo heeft natuurlijk niet altíjd gelijk, maar wel heel vaak. Als Kuo informatie naar buiten brengt klopt het vaker dan menig andere Apple-analist. Om die reden wordt Kuo gezien als een van de meest betrouwbare bronnen op het gebied van Apple-nieuws.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ming-Chi Kuo archief

Bekijk archief (35 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu