Getest: passen de iPhone 14-hoesjes wel op de nieuwe iPhone 15?

Yannick Chalkiopoulos
13 maart 2023, 13:30
2 min leestijd
Getest: passen de iPhone 14-hoesjes wel op de nieuwe iPhone 15?

De iPhone 15 verschijnt pas in september, maar de afmetingen van de telefoon zijn nu al bekend. Passen de iPhone 14-hoesjes op de nieuwe iPhone 15?

Lees verder na de advertentie.

Afmetingen nieuwe iPhones gelekt

De iPhone 15-reeks verschijnt pas in september, maar vorige maand lekten de eerste CAD-modellen van de telefoon al uit. CAD-modellen zijn bestanden waarin de exacte afmetingen van een voorwerp zijn opgenomen. Hierdoor weten we dus nu al hoe groot de iPhone 15 wordt. Apple stuurt dit soort modellen vaak al vroeg op naar Chinese fabrieken, zodat daar aan de iPhone-hoesjes gewerkt kan worden.

Lees ook: Zien: dit zijn de nieuwe iPhone-hoesjes en Apple Watch-bandjes

Aan de hand van deze afmetingen zijn nu de eerste 3D-prints gemaakt van de iPhone 15-serie. Hierdoor krijgen we een goed idee van hoe de nieuwe iPhone eruitziet én kunnen we testen welke hoesjes om de nieuwe telefoons passen. De grote vraag: passen de iPhone 14-hoesjes nog op de nieuwe iPhone 15?

iPhone hoesjes

Passen oude iPhone-hoesjes op de nieuwe iPhone 15?

Aan de gelekte afmetingen van het iPhone 15 was al eerder te zien dat het design van de nieuwe iPhone net iets anders wordt dan we tot nu toe zijn gewend. De iPhone 15 Pro wordt een fractie kleiner dan de iPhone 14 Pro door de dunnere schermranden. Daarnaast zijn de randen van de telefoon zijn gebogen. De reguliere iPhone 15 krijgt eveneens de nieuwe gebogen randen.

Juist dit nieuwe design van de iPhone 15 zorgt ervoor dat de hoesjes van de iPhone 14 niet passen om de nieuwe telefoons. YouTuber Mac Otakara heeft de oude iPhone 14-hoesjes getest op de 3D-prints van de iPhone 15. Hij ontdekte dat enkel de case van de iPhone 14 Pro Max past op de iPhone 15 Pro Max, bij de andere telefoons passen de iPhone 14-hoesjes niet. Voor de iPhone 15, de iPhone 15 Plus en de iPhone 15 Pro moet je dus een nieuw hoesje kopen. Check hier de hele video:

Alibaba:3D mock-up iPhone 15 series

Alle iPhone 15-geruchten onder elkaar

Wil jij meer weten over alle iPhone 15-functies? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 bij elkaar gezet, evenals alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Ultra. Ben je benieuwd hoe duur de iPhone 15 Pro gaat zijn? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: Mac Otakara
Bron afbeelding: Mac Otakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu