Gelekte hoes ‘toont’ de komst van een grotere iPad Pro

Rutger Otto
30 januari 2015, 10:39
2 min leestijd
Gelekte hoes ‘toont’ de komst van een grotere iPad Pro

Een nieuwe foto toont een hoes die voor de iPad Pro gemaakt zou zijn. De grotere tablet van Apple krijgt, als we het plaatje mogen geloven, vier speakers.

Lees verder na de advertentie.

De foto werd gepubliceerd door de Franse website Nowhereelse. Volgens de site komt de afbeelding van een betrouwbare bron waarmee ‘al jaren goed contact is’. Nowhereelse heeft vaker gelekte plaatjes die achteraf blijken te kloppen.

iPad Pro hoesipad pro hoes

Op de afbeelding is een hoes te zien die door een andere partij dan Apple is gemaakt. Het product is ter vergelijking niet ergens naast gelegd, dus het blijft gokken op grootte, maar er past waarschijnlijk een flinke tablet in met een afmeting van tussen de 12,2 en 12,9 inch.

Als je goed naar de hoes kijkt, zie je onder en boven uitsneden voor de speakers. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe iPad vier speakers krijgt voor stereogeluid, wat fijn is voor muziek luisteren of video’s kijken. Aan de rechterkant zijn uitsneden gemaakt voor volumeknoppen, bovenin voor de koptelefoon en een powerknop. Boven in de achterkant is plek voor een camera en onder in het midden komt de lightning-poort.

Aan de linkerkant is echter nog een gat te zien. Waar die voor bedoeld is, is onbekend hoewel het ruimte kan zijn voor een sim-kaart.

Geruchten

Makers van cases en hoezen maken hun vormen vaak met informatie van gelekte designspecificaties en -informatie, dus het zou kunnen dat deze hoes niet helemaal klopt. Toch is het aannemelijk dat er dit jaar eindelijk een grotere iPad op de markt komt. Over een ‘iPad Pro’ wordt al sinds 2013 gesproken. Wellicht komt hij in het tweede of derde kwartaal van dit jaar op de markt.

ipad pro

Een ander gerucht is dat deze iPad een stylus krijgt om er beter mee overweg te kunnen. Daarnaast zou het schermformaat tussen de 12,2 en 12,9 inch in liggen, zou de iPad een A8X- of A9-processor krijgen en is het design in het verlengde van de iPad Air, met een dunne behuizing en een scherm van hoge resolutie.

Lees meer iPad-nieuws

Bron: Nowhereelse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu