iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

Wouter Nijsen
7 juli 2015, 8:32
1 min leestijd
iOS 9 brengt thuisdeling voor muziek terug

Vorige week werd bekend dat Apple de optie thuisdeling had geschrapt, maar daar komt verandering in. Thuisdeling voor muziek keert namelijk terug in iOS 9.

Lees verder na de advertentie.

Thuisdeling voor muziek in iOS 9

Dat maakt Apple-topman Eddy Cue bekend op Twitter, naar aanleiding van een vraag van een gebruiker. Volgens Cue werkt Apple momenteel hard om de functie terug te brengen in iOS. Waarom thuisdeling voor muziek in iOS 8.4 opeens verdween is onduidelijk, maar het lijkt erop dat het te maken heeft met Apple Music, de nieuwe muziekdienst van het bedrijf uit Cupertino. Apple had waarschijnlijk nog niet de rechten om muziek uit Apple Music over wifi te streamen.

thuisdeling voor muziek

Thuisdelen is al sinds iOS 4.3 onderdeel van Apples mobiele besturingssysteem en maakt het mogelijk om iTunes-nummers van de Mac of pc via wifi te streamen naar mobiele apparaten. De functie is erg populair onder gebruikers en velen kwamen dan ook ontevreden toen thuisdelen opeens verdween.

Meer over iOS 9

Gebruikers moeten nog wel even wachten op de terugkeer van thuisdelen, want iOS 9 wordt pas deze herfst beschikbaar. De update brengt daarnaast enkele vernieuwingen met zich mee, maar zal voornamelijk de stabiliteit en snelheid van het besturingssysteem verbeteren. Nieuw is Proactive, de nieuwe manier van zoeken binnen iOS. De functie open je door vanaf je homescherm naar rechts te swipen en laat je in apps zoeken.

Ook wordt Siri in iOS 9 flink verbeterd. De spraakassistent is een stuk slimmer, sneller en kan natuurlijk taalgebruik begrijpen om meer gedaan te krijgen. Daarnaast brengt iOS 9 Apple Pay naar Europa, multitasking naar de iPad, een batterijbesparende modus en de nieuwe News-app. Laatstgenoemde is aanvankelijk alleen voor gebruikers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië beschikbaar.

Lees meer over iOS 9

Bron: Twitter
Categorie: iOS
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen