iOS 11 downloaden: 5 tips om je iPhone en iPad voor te bereiden

Lars Paijmans
18 september 2017, 19:11
4 min leestijd
iOS 11 downloaden: 5 tips om je iPhone en iPad voor te bereiden

Morgenavond om 19:00 uur kun je iOS 11 downloaden. Bereid je goed voor op deze grote update met deze 5 tips. Zo zijn je iPhone en iPad helemaal klaar voor de iOS 11 release.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 downloaden: zo werkt het

Apple stelt morgenavond om 19:00 uur stipt de update van iOS 11 voor iedereen beschikbaar. Een leuk moment, want dat is het moment dat je iDevice tal van nieuwe functies krijgt van Apple. Zo kun je dankzij iOS 11 aan de slag met het indrukwekkende augmented reality-platform ARKit en is het Bedieningspaneel compleet vernieuwd. Niet zo gek dus als jij zo snel mogelijk iOS 11 downloaden wilt. Volg onderstaande tips om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Belangrijk: de iOS 11 release is op 19 september om 19:00 uur ‘s avonds
Meer weten over iOS 11? Check onze uitgebreide versiepagina

iOS 11 downloaden

1. Controleer of jouw iPhone of iPad iOS 11 ondersteunt

De nieuwste iPhones en iPads kunnen zonder probleem worden bijgewerkt, maar op oudere apparaten draait iOS 11 niet meer. Het is daarom altijd goed om even te kijken welke Apple-apparaten iOS 11 ondersteuning hebben. De volgende apparaten ondersteunen de update:

2. Maak een reservekopie

In negen van de tien gevallen gaat het installeren van een iOS-update heel soepel. Toch raden we het altijd aan om voor de installatie even een reservekopie van je toestel te maken. Zo weet je zeker dat je iPhone of iPad geen belangrijke data verliest als er wel iets misgaat tijdens de installatie. Het voordeel is dat je nu al een reservekopie kunt maken, zodat je morgenavond meteen kunt beginnen met downloaden. In onderstaande tip lees je stap voor stap hoe het maken een iPhone reservekopie werkt.

Lees ook: zo maak je een reservekopie van je iPhone

iOS 11 downloaden

3. Check welke 32-bit apps je hebt draaien

Met iOS 11 maakt Apple een drastische beslissing: alle apps die op de 32-bit structuur draaien werken niet meer. De afgelopen jaren zijn talloze apps al overgestapt naar het snellere en betere 64-bit, maar duizenden apps zijn nog niet bijgewerkt. In de regel gaat het hier om oude apps die nog maar weinig gebruikt worden. Toch kan het geen kwaad om even te controleren welke apps van je iDevice verdwijnen als je iOS 11 installeert.

Dit doe je als volgt: zorg dat je de meest recente versie van iOS geïnstalleerd hebt. Vervolgens ga je naar ‘Instellingen > Algemeen > Info > Apps’. Het nieuwe onderdeel heet ‘App ondersteuning’. De apps die in de lijst staan zijn enkel de apps die op dat moment op je iPhone (of iPad) geïnstalleerd zijn.

4. Maak ruimte vrij voor de update (en ruim meteen je apps eens op)

Hoe groot de iOS 11 update precies is, weten we dinsdagavond pas. Als de Golden Master en bèta een indicatie zijn, moet je minstens 2GB aan opslagruimte vrijhouden om de update probleemloos te installeren. Voorkom dus problemen tijdens de download en maak nu alvast ruimte vrij.

Het makkelijkst om dit te doen is door te kijken welke apps op je iPhone of iPad je toch niet meer gebruikt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag om te zien welke apps de meeste ruimte in beslag nemen. Zo weet je precies waarmee je het grootste verschil maakt. Kom je na deze schoonmaakbeurt nog steeds ruimte tekort? Haal dan de bezem door je bibliotheek met foto’s en video’s en maak je Safari-cache leeg. Dit doe je via Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata.

iOS 11 downloaden

5. Zo laat je de download snel en soepel verlopen

Morgenavond gaan duizenden iPhone-gebruikers de update installeren. Reken er dus maar op dat de servers van Apple het een paar uur lang zwaar krijgen. Hierdoor kan het gebeuren dat de update niet voor iedereen op hetzelfde moment verschijnt. Het kan dus helpen als je even een uurtje wacht, waardoor de downloadsnelheid omhoog gaat. Zorg uiteraard ook dat je batterij boven de 50 procent zit of met een stopcontact is verbonden. Maak (als het mogelijk is) ook verbinding met een zo goed en snel mogelijke internetverbinding, zodat je de bestanden snel kunt downloaden en vervolgens laat installeren.

Zodra iOS 11 morgenavond beschikbaar is, lees je het natuurlijk op iPhoned.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu