De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Download nu iOS 11.4.1 met verbeterde ‘Zoek mijn AirPods’ en meer

Michel van 't Klaphek
9 juli 2018, 19:15
2 min leestijd
Breaking
Download nu iOS 11.4.1 met verbeterde ‘Zoek mijn AirPods’ en meer

De update naar iOS 11.4.1 is nu te downloaden voor je iPhone en iPad. De software fixt enkele bugs, verbetert ‘Zoek mijn AirPods’ en maakt je Apple-apparaat lastiger te kraken.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.4.1 nu te downloaden

Apple heeft iOS-versie 11.4.1 vrijgegeven. Het is een kleine, maar handige update met enkele bugfixes. Daarnaast wordt de stabiliteit van Zoek mijn AirPods verbeterd. Bij sommige gebruikers werd de laatst beschikbare locatie niet getoond. Ook het probleem dat Exchange-accounts niet goed synchroniseren tussen verschillende Apple-apparaten wordt opgelost.

Tot slot wordt het ook lastiger voor politiediensten om jouw iPad of iPhone te kraken. Wanneer jij je toestel een uur lang niet hebt gebruikt en vervolgens een apparaat op de Lightning-poort aansluit, moet je verplicht de pincode invoeren. Op deze manier wordt het moeilijker voor speciale apparatuur, zoals de GrayKey, om jouw toestel te ontgrendelen. Deze functie zou pas met iOS 12 uitkomen, maar is nu al toegevoegd.

Ook interessant: Apple maakt het politiediensten moeilijker om iPhones te kraken

iOS 11.4.1 downloaden

Zo download je iOS 11.4.1

De update wordt zoals altijd vanzelf aangeboden op je iPhone en iPad. Je krijgt een notificatie zodra de update gereed is. Wil je daar niet op wachten? Dan kun je handmatig controleren of de update al voor je device klaarstaat. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Ga in het instellingenmenu van je iPhone of iPad naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Er wordt nu gezocht naar de nieuwste iOS-versie;
  4. Doorloop de stappen en volg de aanwijzingen.

Je toestel start uiteindelijk opnieuw op, waarna de installatie voltooid is. De HomePod ontvangt overigens ook een update naar de nieuwe iOS-versie. Volgens het logboek wordt de algemene kwaliteit van de slimme speaker verbeterd, en enkele bugs opgelost.

iOS 12 komt eraan

De update van vandaag volgt relatief kort op de update naar iOS 11.4. Deze versie voegde verschillenden functies toe, zoals de introductie van AirPlay 2. Hiermee kun je muziek op meerdere apparaten (zoals HomePods) tegelijk afspelen. Ook worden iMessage-berichten voortaan gesynchroniseerd. Wanneer je een bericht op je iPhone of iPad verwijdert, verdwijnt die dus ook op je Mac.

Op moment van schrijven is de iOS 12-bèta in volle gang. Iedereen met iOS 11 kan aan het testprogramma meedoen. De nieuwe versie staat vooral in het teken van digitale gezondheid, bijvoorbeeld dankzij de Schermtijd-app. Ook krijg je meer Animoji tot je beschikking, en worden de notificaties flink verbeterd. Houd er echter rekening mee dat bèta’s proefversies zijn, en dus fouten kunnen bevatten. Maak dus altijd een back-up van je toestel.

Lees ook: Zo maak je een back-up van je iPhone

Op de hoogte blijven van de uitkomstdatum van iOS 12? Download dan de iPhoned-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu