Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

4 slimme trucs om sneller te typen op je iPhone en iPad

Florence Peeters
19 juli 2018, 19:28
2 min leestijd
4 slimme trucs om sneller te typen op je iPhone en iPad

Vanaf iOS 11 zijn er voor de iPad en iPhone grote verbeteringen voor het toetsenbord doorgevoerd. Met deze trucs haal je alles uit je iPhone- of iPad toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

Sneller typen vanaf je iPhone of iPad toetsenbord

Iedere Apple-gebruiker leert vanzelf een eigen manier aan om zo snel mogelijk een appje te sturen of een comment te plaatsen. Maar het kan altijd sneller, dus geven wij vier tips om nog sneller te typen vanaf je iPhone of iPad toetsenbord.

1. Slimme leestekens

Slimme leestekens is een functie van het QuickType toetsenbord dat je tijdens het typen op de iPad laat multitasken. Dit werkt als volgt: In plaats van een knop in te drukken om de toetsen met leestekens te openen, kun je deze ook gebruiken door met je vinger omlaag te vegen over een knop. Zo kun je snel een ‘@’ wegzetten door over de letter A te slepen en plaats je het cijfer 6 door de Y-knop naar beneden te trekken.

iOS 11 Quicktype toetsenbord

Slimme leestekens staat in principe standaard aan, maar is dit bij jou niet het geval, kun je dit als volgt activeren:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op Algemeen;
  3. Selecteer Toetsenbord;
  4. Zet de schakelaar achter ‘Slimme leestekens’ aan of uit.

2. Sneller typen met meerdere talen

Heb je het toetsenbord van je iPhone of iPad ingesteld op Nederlands, maar typ je ook weleens in een andere taal? Dan kan het tijd schelen om meerdere toetsenborden toe te voegen, bijvoorbeeld wanneer je wel eens wisselt naar de Duitse of Franse taal. De speciale leestekens die in bepaalde woorden worden gebruikt, maar niet in het Nederlands, zijn namelijk niet beschikbaar vanuit het Nederlandse toetsenbord.

Om een extra taal aan je toetsenbord toe te voegen ga je in Instellingen naar ‘Algemeen’ en dan naar ‘Toetsenbord’. Vervolgens vind je in het menu ‘Toetsenborden’ de optie ‘Voeg toetsenbord toe’. Je krijgt toegang tot de andere leestekens door het wereldbolletje linksonder op je toetsenbord langer in te drukken en de taal die je wilt te selecteren. Druk je nu langer op bijvoorbeeld de B of C, komt de ß of de ç tevoorschijn.

3. Eenhandig typen

Waar de iPad vanaf iOS 11 het QuickType-toetsenbord ondersteunt, kreeg de iPhone eenhandig typen. Het eenhandig toetsenbord laat je gemakkelijk typen met één hand. Handig als je een Plusmodel hebt of even niet twee handen vrij hebt. Zo activeer je het iOS 11 eenhandig toetsenbord.

ipad toetsenbord

4. Surf sneller door Safari

Een simpele typtruc zorgt ervoor dat je een stuk sneller op een website terechtkomt via Safari. Vul de naam van de website in waar je heen wilt, en houd de ‘.’ knop ingedrukt. Er komt vanzelf een rij met opties tevoorschijn waar je snel kunt kiezen of je .com, .nl of iets anders wilt. Zo maak je je URL’s sneller compleet.

Op zoek naar meer handige iPhone-tips? Check ons uitgebreide overzicht

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu