iOS 11.4: de 4 nieuwe functies en 3 grote bugfixes op een rij

Lars Paijmans
30 mei 2018, 14:51
3 min leestijd
iOS 11.4: de 4 nieuwe functies en 3 grote bugfixes op een rij

iOS 11.4 introduceert een aantal praktische nieuwe functies op de iPhone en iPad, maar repareert ook een serie vervelende bugs. In dit overzicht zetten we al het nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De 4 belangrijkste iOS 11.4-functies

Deze week kwam iOS 11.4 voor iedereen beschikbaar. De update is te downloaden voor alle iPhones en iPads die ook iOS 11 ondersteunen. We raden iedereen aan om de nieuwe versie zo snel mogelijk te installeren.

iOS 11.4 functies

Met iOS 11.3 liet Apple zien dat tussentijdse updates ook tal van nieuwe functies kunnen introduceren. Zo bevatte de update de Accubeheerfunctie en nieuwe Animoji voor de iPhone X. iOS 11.4 is iets minder indrukwekkend, maar nog steeds veel meer dan simpelweg wat bugfixes en prestatieverbeteringen.

1. AirPlay 2

Apple had heel wat moeite met AirPlay 2. De update voor de draadloze streamtechniek van Apple zou eigenlijk al met iOS 11.3 toegevoegd worden, maar werd op het laatste moment uitgesteld. AirPlay 2 heeft als belangrijkste verbetering de ondersteuning voor multi room-audio. Hiermee kun je op verschillende speakers in een keer dezelfde muziek afspelen. Dit maakt ook multi room-audio mogelijk voor de HomePod en voorkomt dat je muziek stopt als iemand je belt of een game speelt op je iPhone.

Lees ook: AirPlay 2: op deze 5 manieren verbetert Apple zijn draadloze techniek

2. Siri krijgt eindelijk AirPlay-commando’s

Siri wordt ook weer een stukje slimmer zodra je iOS 11.4 installeert. Dat merk je vooral als je meerdere AirPlay-apparaten in je huis hebt staan, zoals een HomePod en Apple TV. Voortaan kun je aan de assistent vragen om muziek af te spelen ‘op de Apple TV’ of podcasts alleen op de HomePod te laten horen. Wil je al je AirPlay-apparaten benutten, dan vraag je de assistent of ze de muziek op alle apparaten in de woonkamer kan afspelen.

3. Schoolwork en ClassKit

iOS 11.4 richt zich na het educatie-event van Apple in maart ook op klaslokalen. iPads kunnen vanaf deze versie aan de slag met de Schoolwork- en ClassKit-apps. Schoolwork is gemaakt voor docenten om informatie uit te delen en opdrachten op te stellen. ClassKit is een platform voor ontwikkelaars om educatieve apps mee te ontwerpen die in lessen kunnen worden gebruikt.

iOS 11.4 functies

4. iMessage in iCloud

Net als AirPlay 2 werd iMessage in iCloud ook last minute geschrapt uit iOS 11.3. Deze update trekt de Berichten-app gelijk op al je Apple-apparaten. Verwijder je voortaan een iMessage op je iPhone, dan verdwijnt deze ook meteen op je MacBook of iMac. Door deze synchronisatie wordt het nog makkelijker om te schakelen tussen je verschillende Apple-apparatuur.

iOS 11.4 bugfixes: 4 oplossingen op een rij

Naast deze nieuwe functies repareert Apple ook een aantal vervelende bugs die in iOS ontdekt zijn.

1. Black Dot-bug: De belangrijkste bug die de update oplost is de beruchte ‘Black Dot’ unicode-bug. Hiermee kon je iPhones en iPads laten crashen door simpelweg een serie van leestekens en emoji te versturen.

iOS 11 tekst bug

2. iMessage-bug: Een andere bug die Apple opgelost heeft zorgt ervoor dat iMessage-berichten weer in de juiste volgorde staan. Soms kon het gebeuren dat je berichten door elkaar werden gegooid, zodat ze niet meer chronologisch onder elkaar staan.

3. Zwevende apps op homescreen-bug: Een irritante bug die iOS 11.4 verhelpt heeft met je homescreen te maken. Tijdens het verplaatsen van apps kon het soms gebeuren dat een app-icoon vast bleef hangen in de linker bovenhoek van het scherm.

4. Andere kleinere oplossingen: Naast de drie grotere bugs hierboven maakt Apple van het moment gebruik om een aantal andere kleinere bugs op te lossen. Van CarPlay tot het inloggen op Gmail:

  • Voorkomt inlogproblemen bij Google Drive, Google Docs, Gmail en Safari;
  • Lost een probleem op met het synchroniseren van gezondheidsdata;
  • Lost het probleem op dat gebruikers de privacy-instellingen van de Gezondheids-app niet kunnen wijzigen;
  • Zorgt ervoor dat CarPlay-audio weer goed klinkt, zonder ruis;
  • Lost het probleem op dat muziek op je iPhone niet afspeelt als je al via bluetooth luistert.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu