De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

AirPods werken sinds iOS 16 niet meer (dit is er aan de hand)

Piet-Jan Lentjes
13 september 2022, 9:54
2 min leestijd
AirPods werken sinds iOS 16 niet meer (dit is er aan de hand)

Heb je net iOS 16 geïnstalleerd, maar werken je AirPods opeens niet meer? Vervelend! Wij vertellen wat er aan de hand is.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16: AirPods werken niet meer

De nieuwe update voor je iPhone is er: met iOS 16 heeft je iPhone veel nieuwe (en toffe) functies gekregen. Veel veranderingen zie je meteen. Zo is het lockscreen flink onder handen genomen en is er een nieuw zoekknopje verschenen op het thuisscherm.

Daarnaast heeft Apple ook verschillende zaken aangepast die je helemaal niet ziet (maar pas achter komt wanneer je met iOS 16 aan de slag gaat). Een van die veranderingen is dat je iPhone nu fake of neppe AirPods kan herkennen.

Fake AirPods

Neppe AirPods toch gebruiken in iOS 16

Veel van de neppe AirPods zijn op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden. Wanneer je ze ook alleen op je iPhone gebruikt, kom je er misschien nooit achter dat je fake AirPods hebt. Marktplaats staat ook nog eens vol met aanbieders van fake AirPods.

Lees meer: Fake AirPods herkennen – dit is de beste (en makkelijkste) manier

Heb je dus een tweedehands setje AirPods gekocht of heb je ze niet hebt aangeschaft bij een officiële reseller? Dan kan het gebeuren dat je AirPods nu niet meer werken in iOS 16 en een foutmelding geven. Je hebt dan geen echte AirPods, maar een setje ‘fakes’ te pakken.

Je kunt de neppe AirPods dan vaak nog wel gebruiken. Dat doe je door op ‘Verbind in Bluetooth-instellingen’ te tikken. Deze optie vind je onderaan het venster dat je te zien krijgt wanneer je probeert om de neppe AirPods te verbinden.

AirPods 3

AirPods kopen

Heb je na het installeren van iOS 16 ook een melding gekregen dat je AirPods nep zijn? En wil je nu wel de échte oordopjes van Apple kopen? Check dan onze AirPods 3-prijsvergelijker of de AirPods Pro-prijsvergelijker. Dan heb je de beste prijs en weet je zeker dat je echt oordopjes van Apple te pakken hebt.

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 196,99

Bekijk beste prijs

Apple AirPods Pro prijzen vergelijken

Nieuw

€ 204,95

Bekijk beste prijs

Wil je liever de allernieuwste AirPods? Apple heeft tijdens het afgelopen Apple-event ook de AirPods Pro 2 aangekondigd. Deze hebben een nog betere ruisonderdrukking (noise-cancelling) dan de eerste versie AirPods Pro. En de oordopjes hebben nu touch controls in de steeltjes.

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 267,95

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods 3
Apple AirPods 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu