Apple Pencil: dit zijn de beste alternatieven

26 april 2024, 11:15
3 min leestijd
Apple Pencil: dit zijn de beste alternatieven

Op zoek naar een eenvoudige stylus voor jouw iPad om hem gemakkelijk te kunnen bedienen? De Apple Pencil is dan een redelijk prijzige optie. Bij iPhoned hebben we daarom de beste alternatieven voor de Pencil op een rij gezet.

Lees verder na de advertentie.

Wat is een Apple Pencil

Met de Apple Pencil bedien je op je iPad met nét meer precisie dan met je vingers. Dit heeft een aantal voordelen, zoals het vermijden van vingerafdrukken op je scherm en de optie om specifieke onderdelen op je tablet nauwkeuriger te selecteren.

Daarnaast kun je de Apple Pencil gebruiken voor het maken van notities in apps zoals Goodnotes of Notability. Voor creatievelingen is de stylus daarnaast een onmisbaar hulpmiddel, omdat tekenen en schetsen op een iPad natuurlijker aanvoelt met een stylus in apps zoals Procreate.

nieuwe apple pencil

Apple Pencil in het kort

Verschillende versies

Er zijn drie verschillende varianten van deze Pencil beschikbaar: de Apple Pencil 1e generatie, Apple Pencil 2e generatie en tot slot de Apple Pencil met usb-c aansluiting. De 1e Apple Pencil laad je op via de Lightning poort van jouw iPad. Let wel op: de Apple Pencil 1 biedt geen ondersteuning voor de iPad Pro 2022 en de iPad Air 2022.

Even geleden presenteerde Apple ook de nieuwe Apple Pencil, deze is uitgerust met usb-c. Deze nieuwste Pencil lijkt op een kruising van de Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2. Zoals de naam al doet vermoeden bevat de nieuwe versie een usb-c-aansluiting. Ook is het mogelijk de Pencil magnetisch vast te klikken op onder andere de iPad Pro en iPad Air 2022

Prijzen van de Apple Pencil

De prijs van de Apple Pencil is vaak wel iets om rekening mee te houden. Het instapmodel, de Apple Pencil 1 kost bijvoorbeeld 119 euro. Voor de Apple Pencil 2 betaal je nog meer, namelijk: 149 euro. Heb je liever een Apple Pencil met usb-c aansluiting dan betaal je al gauw 95 euro. Hieronder hebben we de beste prijzen voor de verschillende Apple Pencil-modellen op een rij gezet.

Alternatieven voor de Apple Pencil

Er zijn inmiddels ook verschillende alternatieven voor de Apple Pencil beschikbaar. En het mooie hiervan is: ze zijn vaak een stuk goedkoper. Wij hebben er hieronder twee (met de beste prijs) voor je uitgezocht!

#1. Logitech Crayon: het beste alternatief

De Crayon van Logitech is het beste alternatief. Deze kleurrijke stylus doet zeker niet onder voor de duurdere Apple Pencils. De stylus is voorzien van een aluminium buitenkant met een brede grip, daardoor ligt deze stevig in de hand. Het enige wat je mist is de drukgevoeligheid, maar die is alleen belangrijk als je professioneel wilt tekenen.

De Crayon maakt direct verbinding met de iPad zodra deze is ingeschakeld, waardoor je meteen kunt beginnen met tekenen. Met één acculading gaat de Crayon maar liefst 7,5 uur mee.

Voor de Logitech Crayon reken je normaal gesproken 60 euro af. Deze stylus haal je nu echter in huis met een kleine korting. Zo kost de pen bij Amazon nu 57 euro. Dat is natuurlijk nog steeds een flink stuk goedkoper dan een Apple Pencil.

#2. Buddi Active Stylus: de betaalbare Apple Pencil

Deze stylus combineert eigenschappen van zowel de Apple Pencil 2 als de Apple Pencil met usb-c. Dat hij best veel op de ‘echte’ Apple Pencil lijkt, is natuurlijk mooi meegenomen, maar nog veel mooier is de prijs van deze stylus. Je betaalt slechts 24,95 euro voor deze Buddi-pen.

buddi_stylus_pen

Net zoals de Apple Pencil met usb-c, is ook de Buddi-pen uitgerust met een usb-c-poort aan het uiteinde van de pen. Dit is echter altijd zichtbaar, in tegenstelling tot bij de Apple Pencil usb-c. Hierdoor lijkt de pen iets minder verfijnd en is er meer kans op vuil en stof in de poort. Daarnaast wordt er geen dopje meegeleverd om deze poort af te sluiten. Maar qua prestaties doet-ie echter niet onder voor een Apple Pencil, al moet je het ook hier zonder drukgevoeligheid doen.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu