De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo zet je de nachtmodus in Twitter voor iOS aan

Erwin Vogelaar
22 augustus 2016, 20:19
2 min leestijd
Zo zet je de nachtmodus in Twitter voor iOS aan
X

X

Gratis

Reviewscore

7,5

Twitter heeft eindelijk zijn nachtmodus gekregen in de iOS-app. De Twitter-nachtmodus maakt het lezen van tweets in de avonduren een stuk prettiger.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-nachtmodus

In de nieuwste update voor de iOS-app van Twitter is de nachtmodus eindelijk toegevoegd. Deze modus is al een tijdje beschikbaar voor Android-gebruikers. De nachtmodus zorgt ervoor dat alle witte elementen in de app donker gemaakt worden, terwijl de tekst juist wit wordt. Dit maakt het veel fijner om te te lezen in de late uurtjes. Zeker als je een enorm scherm als de iPhone 6S Plus hebt dat veel licht naar je ogen stuurt.

Twitter-nachtmodus

De nachtmodus activeren is erg simpel. Je drukt eerst op je profiel door op het hoofdje met ‘Ik’ rechtsonder in het scherm te drukken. Vervolgens druk je bovenin het scherm op het tandwieltje waarna je een nieuw menu krijgt. Hier kun je de nachtmodus inschakelen of juist uitschakelen. Je kunt het ook in actie zien via een gif in de aankondigingstweet van Twitter.

Met de nachtmodus kun je onder andere genieten van de extra grote gifs die nu mogelijk zijn op het sociale netwerk. Sindskort kunnen gifs namelijk tot 15MB groot zijn, terwijl de bewegende plaatjes daarvoor maximaal 5MB mochten zijn. Eerder dit jaar werd ook de lengte van Twitter-video’s verlengd. Mochten ze eerst maar zes seconden zijn, kunnen video’s nu 140 seconden lang zijn. Nogal een verschil dus.

Twitter voor iOS downloaden

De functie wordt vanaf nu uitgerold, dus het kan even duren tot je ook de nieuwe Twitter-nachtmodus kunt gebruiken in jouw versie van de iOS-app. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit kan door de app via onderstaande link in de App Store te downloaden. De app vraagt om 76,6MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.1 nodig om ‘m te kunnen gebruiken.

X

X Corp.

Gratis via App Store

X
X
X
X
X
X
X
X
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu