4 redenen om het nieuwe Google Nieuws te installeren

Erwin Vogelaar
16 mei 2018, 11:03
2 min leestijd
4 redenen om het nieuwe Google Nieuws te installeren
Google Nieuws

Google Nieuws

Gratis

Reviewscore

8

Google heeft zijn Kiosk veranderd in Google Nieuws en probeert via kunstmatige intelligentie jou de beste berichten voor te schotelen. Werkt dat? Lees verder of Google Nieuws installeren de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Google Nieuws installeren op iOS

Google Nieuws is nu beschikbaar in de App Store. De nieuwe app is aangekondigd op Googles jaarlijkse evenement I/O en gebruikt kunstmatige intelligentie voor de nieuwsvoorziening. Google plaatst via kunstmatige intelligentie meerdere bronnen bij elkaar voor het ‘hele verhaal’.

Google News

De app is op iOS nog niet zo compleet als op Android. Zo missen er op dit moment tijdschriften en wordt het weer niet getoond. Ook valt het pijnlijk goed op dat de tekst in één van de vier tabs niet goed is uitgelijnd, waardoor de app er nu wat slordig uitziet. Toch zijn er meerdere redenen om Google Nieuws een kans te geven.

1. Nieuws op jouw interesses afgesteld

Google Nieuws is een app die het nieuws op jouw interesses afstemt. Daarom moet je eerst inloggen met je Google-account voordat je nieuwsberichten kunt lezen. De app heeft twee verschillende tabs voor het actuele nieuws. Bij ‘Voor jou’ worden eerst de vijf meest populaire artikelen getoond en daarna gaat de tab over in nieuws dat past bij jouw interesses.

In de tab ‘Nieuwskoppen’ vind je het belangrijkste nieuws rond specifieke thema’s zoals ‘Nederland’, ‘Sport’ en ‘Wetenschap en technologie’. In de Android-versie van de app heet deze tab overigens ‘Topnieuws’, dus mogelijk wordt dat in een latere update nog aangepast.

2. Je past je eigen interesses aan

Je kunt zelf je interesses aanpassen als je dat wil. Daarvoor ga je naar de tab ‘Favorieten’. Daar worden niet alleen je favoriete verhalen en zoekoprachten opgeslagen, maar kun je ook aangeven welke onderwerpen en bronnen je interessant vindt. Vervolgens zal Google je nieuws presenteren dat relevant is voor jouw interesses.

3. Gebruikt kunstmatige intelligentie voor het hele verhaal

Bij sommige verhalen staat een knop met een blauw vierkantje en een rood/gele lijn. Tik je hierop, dan krijg je het ‘hele verhaal’ voorgeschoteld. Dit betekent dat Googles kunstmatige intelligentie meerdere bronnen bij elkaar zoekt om verschillende perspectieven te vinden. Ook worden hier tweets en filmpjes geplaatst voor extra context.

Dat kunstmatige intelligentie een grote rol gaat spelen in de nieuwsvoorziening van de toekomst is inmiddels wel duidelijk en Google heeft de beste papieren als het gaat om smartphones en AI. Daarom is Google Nieuws op dit moment de app om in de gaten te houden.

4. Geen Apple News in Nederland

Google lanceert de app tevens met weinig concurrentie op iOS. Apple News is namelijk nog steeds niet in Nederland uitgebracht, terwijl Google Nieuws direct in talloze landen verkrijgbaar is.

Lees ook: Google I/O 2018: de 6 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google Nieuws downloaden

De app Google Nieuws download je in de App Store via onderstaande link.

Google Nieuws

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu