Twitter biedt ondersteuning voor grotere gifs

Thomas Haenen
12 juli 2016, 9:14
1 min leestijd
Twitter biedt ondersteuning voor grotere gifs

Gebruikers van Twitter kunnen nu nog grotere gifs kwijt op de berichtendienst. Aan de maximale bestandsomvang van gewone foto’s is vooralsnog niets veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Twitter gifs: maximaal 15MB

Twitter gifs mogen vanaf vandaag maximaal 15MB zijn, drie keer zo hoog als de vorige limiet van 5MB. De verhoogde bestandsomvang werd vannacht ontdekt door enkele gebruikers van de dienst, en wordt ook vermeld in een FAQ op Twitter’s site. Het bedrijf voegde ruim twee jaar geleden ondersteuning voor gifs toe, en verhoogt nu voor het eerst het maximale formaat ervan.

Voorheen hanteerde Twitter een limiet van 5MB voor zowel stilstaande foto’s als gifs. Nu is de limiet verhoogd voor gifs, maar hetzelfde gebleven voor foto’s. Wel kunnen gebruikers maximaal vier foto’s tegelijk uploaden per nieuw bericht op Twitter, terwijl er ruimte is voor maximaal één gif per tweet.

De nieuwe limieten op Twitter gifs zijn direct ingegaan op de site en op de iOS-app voor Twitter. Gebruikers met de nieuwste versie van de app kunnen dus vanaf vandaag grotere bewegende afbeeldingen online plaatsen.

Video’s op Twitter

Eerder dit jaar gooide Twitter al de limiet voor videolengte omhoog, waardoor video’s die via de app worden geupload nu maximaal 140 seconden lang mogen zijn, of ruim twee minuten. Ook bij Vine, een videodienst die eigendom is van Twitter, is de maximale lengte van een video verhoogd van 6 naar 140 seconden. Dat lijkt een reactie te zijn op Instagram, dat kort na de introductie van Vine zijn gebruikers de mogelijkheid bood om iets langere video’s te uploaden.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu