Microsoft Nieuws: nieuwe app gaat de strijd aan met Apple- en Google Nieuws

Lars Paijmans
22 juni 2018, 9:23
2 min leestijd
Microsoft Nieuws: nieuwe app gaat de strijd aan met Apple- en Google Nieuws
Microsoft Start

Microsoft Start

Gratis

Microsoft heeft een gloednieuwe nieuws-app uitgebracht, vlak nadat Google zijn nieuwsfuncties ook in een app goot. Welke moet je gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Nieuws nu beschikbaar

Microsoft, Google en Apple hebben nu alle drie een eigen app die voor jou het belangrijkste nieuws bundelt. Apple News is echter nog (steeds) niet in Nederland beschikbaar en voor Nederlandse iPhone-gebruikers dus minder relevant.

Microsoft kiest ervoor om het verouderde MSN Nieuws om te bouwen tot Microsoft Nieuws, een app die eigenlijk hetzelfde doet als Googles nieuwe app. Als je de applicatie voor het eerst opstart geef je aan wat je interesses zijn, en vervolgens kiest de app iedere dag het nieuws uit dat voor jou relevant is.

Microsoft Nieuws

Dit gebeurt allemaal via machine learning, dat meer dan honderdduizend nieuwsartikelen per dag analyseert en beoordeelt op basis van onderwerp, populariteit en actualiteit. Daarnaast is er een wereldwijd team van 800 curators die handmatig de topverhalen selecteren en aan je voorschotelen. In Nederland maakt de app daarvoor gebruik van tal van grote nieuwsmedia als NU.nl, het ANP en RTL Nieuws.

De app zelf zit goed in elkaar. Je kunt meldingen aanzetten om van Breaking News op de hoogte te worden gehouden, een handige widget geeft je snel een blik op het laatste nieuws en voor de avonduren heeft Microsoft een donkere modus toegevoegd. Ook is het fijn dat het volgende artikel al geladen is, als je klaar bent met lezen en je gewoon kunt doorscrollen om verder te gaan.

Beter dan Google Nieuws?

Het grootste obstakel voor Microsoft Nieuws is dan ook vooral dat Google onlangs een eigen Nieuws-app uitbracht, die wat ons betreft beter in elkaar zit. Google Nieuws start met een ‘Voor Jou’ scherm waar je de weersverwachting zit, een top vijf van verhalen en Instagram Story-achtige foto’s van de belangrijkste gebeurtenissen.

Dat maakt Google Nieuws meer geschikt om te lezen op je iPhone of iPad, terwijl Microsoft Nieuws vooral aanvoelt als een goede, maar relatief simpele manier om artikelen van het internet in een app te lezen.

Microsoft Start

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu