Podcasts luisteren met je iPhone: dit zijn de beste 4 apps
Redactie

Na een wederopstanding zijn podcasts populairder dan ooit, als er ooit al sprake van was dat ze in populariteit daalde. Met deze fijne podcasts-apps voor iOS luister ook jij onderweg naar de beste programma’s.

De beste podcast-apps voor iOS

De podcast is populairder dan ooit. Het begon allemaal met de originele iPod, uitgebracht in 2001, waarmee je een enorme muziekcollectie met je mee kon dragen in je broekzak. Na een paar jaar raakt een vertellende vorm van audio in trek. Mensen begonnen te podcasten: je kon praatprogramma’s over een enorme diversiteit aan onderwerpen downloaden en luisteren op je iPod.

Volgens New York Magazine was er in de jaren een 2009/2010 een dipje te ontwaren in het podcastlandschap, maar tegenwoordig zijn ze weer helemaal terug van weggeweest. We zetten de 4 beste podcast-apps van dit moment op een rijtje.

1. Pocket Casts

Een goede podcast-app voor gebruikers die graag veel controle hebben. Pocket Casts is vooral populair op Android, maar ook de iOS-versie is de moeite waard. Met de app kun je instellen dat een bepaalde podcast vanaf een bepaalde tijd begint (zodat je intro’s kan overslaan). Qua design ziet het er aardig uit, maar het navigeren is wat lastiger als eerder genoemde apps. Dat is natuurlijk een kwestie van gewenning. Pocket Casts is overigens – net als veel andere apps in dit lijstje – te gebruiken op de Apple Watch.

Download Pocket Casts in de App Store (4,49 euro)

Pocket Casts

Podcast Media LLC

7 (5 reviews)
€ 4,49 via App Store

2. Overcast

Een andere favoriet, Overcast, is ontwikkeld door Marco Arment, die eerder Instapaper maakte. Voor beginners is Overcast aan te raden omdat het gratis is. Je kan wel betalen om de aanwezige advertenties weg te halen, maar in principe zitten alle belangrijke functie er standaard in. Zo kun je podcasts voor offline gebruik downloaden, afspeellijsten aanmaken en afleveringen over het mobiele netwerk binnenhalen. Ook ziet Overcast er prachtig uit, werkt als een trein en is simpel in gebruik. Nieuw is het donkere thema, dat vooral geschikt is als je de app in de avonden gebruikt.

Download Overcast in de App Store (gratis)

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

overcast

3. Castro 2

Castro 2 is voor de podcastluisteraar die af en toe wat luistert een goede keuze. De app ziet er heerlijk strak uit en heeft een intuïtieve interface. Podcasts komen in je ‘inbox’ terecht, waar je beschrijvingen kunt lezen en beslist of het iets voor je is. Relatief nieuw is de iMessage-app van Castro 2, waarmee je gemakkelijk je favoriete podcast-afleveringen kunt delen. Ontvang je via iMessage een tip, dan wordt de podcast automatisch aan je lijst toegevoegd.

Download Castro 2 in de App Store (4,49 euro)

Castro Podcasts

Supertop Software

9 (2 reviews)
Gratis via App Store

4. Downcast

De geroemde podcast-app Downcast laat je afleveringen afspelen zoals jij dat wil. Je kunt afspeellijsten maken en aanpassen en je hebt veel mogelijkheden in het beluisteren van podcasts. Zo kun je de snelheid aanpassen en ondersteunt de app video-podcasts. Een lekker uitgebreide app, die er toch in slaagt je niet te laten verdrinken in ingewikkelde menu’s. Ook is er iCloud-ondersteuning, waardoor podcasts en afspeellijsten automatisch naar andere iOS- en Mac-apparaten worden gesynchroniseerd.

Download Downcast in de App Store (3,49 euro)

Downcast

Jamawkinaw Enterprises LLC

8 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.