HartslagNu: meldings-app voor burgerhulpverleners redt levens

Redactie
21 oktober 2015, 14:00
1 min leestijd
HartslagNu: meldings-app voor burgerhulpverleners redt levens
HartslagNu

HartslagNu

Gratis

Reviewscore

8

Stichting Hartslag geeft burgerhulpverleners een melding als er bij hen in de buurt iemand getroffen wordt door een hartaanval. De HartslagNu-app loodst je nu naar de juiste plek, zodat jij als burgerhulpverlener EHBO kunt verlenen.

Lees verder na de advertentie.

Stichting Hartslag

Stichting Hartslag is een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverleners aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. De Stichting introduceerde eerder al HartslagNu, waarbij de burgerhulpverlener een oproep via een sms krijgt wanneer bij hem in de buurt een reanimatie vereist is. De Stichting komt nu ook met een app die een melding geeft van een hartstilstand vlakbij en route-informatie toont. De sms-dienst blijft overigens bestaan.

Zes minuten afstand

De HartslagNu-app is zowel voor iOS als Android te downloaden. Ben je al aangemeld bij HartslagNu dan hoef je alleen nog maar in te loggen om gebruik te maken van de app. Sta je nog niet geregistreerd als burgerhulpverlener dan dien je eerst het registratieproces te doorlopen. Als burgerhulpverlener krijg je een melding als iemand in een straal van zes minuten bij je vandaag een hartstilstand krijgt en hiervan melding is gemaakt bij de ambulancemeldkamer. Bij de berekening van de afstand wordt overigens ook gekeken naar de infrastructuur, zoals bruggen of rivieren. Er worden maximaal 30 vrijwilligers gewaarschuwd.

hartslagnu

Aangeraden wordt om je locatievoorziening op altijd in te stellen, zodat de app ziet waar je je bevindt en of je in de buurt bent. Volgens de Stichting gebruikt de app niet continu je GPS-signaal en zou het dan ook niet veel extra van je batterij moeten vragen. Wel wordt de informatie gebruikt om te bepalen wie er zich daadwerkelijk op zes minuten afstand bevindt. Verder bevat de app een routebeschrijving, alarmeringsgeluid en een metronoom om het tempo van reanimatie aan te geven.

HartslagNu

Doczero

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

HartslagNu
Bron: HartslagNu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu