Deze 3 functies komen binnenkort naar Periscope

Erwin Vogelaar
9 mei 2016, 19:25
2 min leestijd
Deze 3 functies komen binnenkort naar Periscope
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

8

Livestreaming-app Periscope krijgt binnenkort een grote update, waardoor het onder andere mogelijk wordt om video’s op te slaan. Dit zijn de belangrijkste functies op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Periscope opslaan

Livestreaming-app Periscope is nogal wat van plan met de volgende update. Er worden drie nieuwe en vooral ook handige functies toegevoegd, die te maken hebben met het opslaan van video’s, het zoeken naar streams en het filmen met een drone. Voor ieder wat wils dus. Periscope voelt duidelijk de druk van Facebook, dat nu ook met live-video’s aan de slag gaat.

1. Automatisch opslaan

Normaal bleven de video’s die gefilmd werden in Periscope voor 24 uur beschikbaar. Dit komt omdat de focus op het livestreamen ligt, maar op deze manier mensen de stream toch konden terugkijken als ze er niet op tijd bij waren. Nu is er de mogelijkheid om de video’s langer op te slaan als je de hashtag #save toevoegt aan de titel. Dit is echter maar een tijdelijke oplossing, want bij de volgende update worden alle video’s standaard opgeslagen.

periscope opslaan

De video’s kunnen teruggekeken worden met alle reacties en hartjes die tijdens de stream gegeven zijn. Wil je toch liever dat de video na 24 uur verwijderd wordt, dan is die optie ook nog aanwezig. Opgeslagen video’s kunnen later ook handmatig verwijderd worden.

2. Zoeken

Periscope krijgt daarnaast betere zoekmogelijkheden, zodat je streams kunt vinden op titel of onderwerp. Als je zoekt kun je bijvoorbeeld de categorie ‘music’ of ‘travel’ kiezen. Streamers kunnen hun video aan de categorie verbinden door de categorie als hashtag in de titel te zetten. Ook kan er vanuit het onderwerpscherm een stream gestart worden waarna de hashtag automatisch geplaatst wordt.

3. Drones

Vooruit, deze derde functie is wellicht niet voor iedereen even belangrijk. Wel is het leuk. Periscope gaat namelijk ook livestreams vanuit drones mogelijk maken door een samenwerking met dronemaker DJI. Filmers kunnen wisselen tussen de camera van hun smartphone en die van de DJI-drone. Het is tevens mogelijk om de recente schetsfunctie te gebruiken om live met rode lijnen dingen aan te wijzen in de drone-video.

Periscope downloaden

Zoals gezegd zijn de nieuwe functies nog niet gelanceerd, maar Periscope rolt ze in de komende weken uit. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit kan door de app via onderstaande link te downloaden.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu