De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Periscope test optie om streams voortaan permanent op te slaan

Rutger Otto
5 mei 2016, 12:14
2 min leestijd
Periscope test optie om streams voortaan permanent op te slaan
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

7,5

Livestream-app Periscope heeft een bèta-update gekregen waarmee video’s van gebruikers vanaf nu voor altijd opgeslagen kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Periscope-streams opslaan

Periscope, de streaming-app van Twitter, heeft een belangrijke nieuwe functie toegevoegd. Om beter te kunnen concurreren met Facebook Live kunnen nu ook opgenomen filmpjes van Periscope permanent worden opgeslagen. Dat kan voortaan door de hashtag #save aan een titel toe te voegen. Wil je de video later toch verwijderen, dan blijft dat mogelijk.

Voorheen verdwenen streams van Periscope altijd na 24 uur, maar nu Facebook veel kijkers wint door streams op te slaan bij zijn Live-feature, kan Periscope niet achterblijven. Ceo Kayvon Beykpour kondigde de vernieuwing op Periscope aan en noemt het een ‘publieke bèta’. Volgens hem hoort de app graag feedback van gebruikers om Periscope te verbeteren.

periscope twitter

Verschillen met Facebook Live

De permanent bewaarde video’s zijn voortaan op de gebruikersprofielen te bekijken en anderen kunnen de filmpjes in hun feed treffen. Ook via gelinkte platformen kunnen ze bekeken blijven worden, zoals op Twitter, waarop je tegenwoordig direct in het overzicht kunt meekijken met livestreams van Periscope. Het is echter (nog) niet mogelijk om een Periscope-livestream direct vanuit Twitter te starten. Daarmee verschilt de dienst ten opzichte van Facebook, waarmee je vanuit de algemene app direct een livestream kunt beginnen.

Sommige gebruikers zullen blij zijn met de toevoeging van Periscope. Het niet kunnen bewaren van streams maakte filmpjes heel vrijblijvend, maar had je iets gefilmd dat de moeite waard was, dan had je pech. Met de nieuwe functie kunnen livestreamers wat meer aandacht aan hun video’s besteden.

Bèta programma

Gebruikers hoeven hun app niet te updaten om de functie te gebruiken. Wel kun je je opgeven voor het Periscope Beta Program, waarbij je de nieuwste features van de app kunt testen.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu