De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuwe Periscope-bèta test tekenfunctie in livestreams

Rutger Otto
12 april 2016, 12:05
2 min leestijd
Nieuwe Periscope-bèta test tekenfunctie in livestreams
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

9

In de jongste versie van de Periscope-bèta kunnen gebruikers krabbels zetten op hun livestreams. Daarmee moeten de uitzendingen nog beter worden.

Lees verder na de advertentie.

Tekenen op Periscope

Periscope is één van de bekendste livestream-apps, naast Facebook Live en Meerkat. Periscope is onderdeel van Twitter en wordt doorlopend voorzien van verbeteringen. In de nieuwste bèta krijgen gebruikers de mogelijkheid om tekeningetjes te maken op het scherm, die voor iedereen te zien zijn.

De feature laat streamers standaard kiezen uit drie kleuren, maar het is ook mogelijk om zelf een kleur te selecteren uit een menuutje. Na een paar seconden verdwijnen de krabbels vanzelf, je hoeft ze dus niet handmatig te wissen. Hiermee lijkt de functie voornamelijk bedoeld voor het markeren van bijvoorbeeld objecten of mensen in een videostream.

tekenen op periscope

Over een paar weken voor iedereen

Slechts een handvol mensen hebben toegang tot de functie. Tegen The Next Web – dat op Twitter ook een demonstratie geeft van de krabbels – zegt Twitter dat het ‘Sketching’ met een kleine groep mensen test. “De feature maakt het leuk en gemakkelijk voor streamers om op hun scherm te tekenen terwijl ze uitzenden. In een paar weken komt het beschikbaar voor iedereen.”

Alleen mensen die zelf uitzenden kunnen overigens tekeningen maken die voor anderen zijn te zien. Kijkers kunnen slechts tekstjes achterlaten en hartjes versturen. Op die manier hoopt Periscope mogelijk ook dat er misbruik van de feature wordt tegengegaan.

Over Periscope

Periscope is een app waarmee je gemakkelijk zelf uitzendingen opstart met je telefooncamera via wifi of over 3G/4G. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf streams opzoeken en bekijken. Als iemand die je volgt op Twitter een Periscope-uitzending start, bekijk je die direct vanuit de tweet.

In zijn eerste jaar heeft Periscope ruim 200 miljoen livestreams verzorgd, maakte de dienst laatst bekend. Per dag wordt elke dag inmiddels 110 jaar aan live video bekeken. Dat was in augustus nog 40 jaar per dag, dus de app is de laatste tijd een stuk populairder geworden.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Via: TNW
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu