De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 2 – 2017

Wouter Nijsen
15 januari 2017, 16:08
3 min leestijd
De 7 leukste iOS-apps in de App Store week 2 – 2017

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten. Deze nieuwe apps, games en updates van bestaande apps mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 2 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps van week 2 op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Je merkt daar echter weinig van, omdat slechts een fractie ervan de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone wel wat nieuwe apps kan gebruiken, dan ben je hier aan het goede adres.

Toontastic 3D

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Toontastic is Googles nieuwe app voor kinderen, die stiekem ook voor volwassenen erg leuk is. De kern van Toontastic is zelf animaties maken. Dat kan via de grote blauwe knop op het hoofdscherm van de app. Je kiest vervolgens één van de drie soorten verhalen: een kort verhaal van drie delen, een klassiek verhaal van vijf delen of een wetenschapsrapport bestaande uit vijf delen. Heb je gekozen, dan kun je aan de slag. Het is wel handig om vooraf een idee te hebben waar het verhaal over moet gaan.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Geniet nog van je advertentievrije Stories, want binnenkort wordt er Instagram Stories-reclame toegevoegd. De beeldvullende reclamefoto’s of video’s worden tussen het overzicht van je Stories geplaatst, zodat je ze vanzelf tegenkomt als je door de Stories bladert. Een belangrijke stap voor Instagram, omdat ze hiermee een manier heeft gevonden om geld te verdienen aan de relatief nieuwe functie. De schermvullende reclames vallen bovendien goed op.

WhatsApp Desktop

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp-berichten versturen vanaf je iMac of MacBook is deze week nog makkelijker geworden. De officiële WhatsApp Mac-app staat nu in de Mac App Store. Om WhatsApp Desktop te gebruiken, moet je eenmalig de WhatsApp-app op je iPhone aan de Mac koppelen. Dit doe je door de chat-app te openen op je iPhone, naar Instellingen te gaan en hier ‘WhatsApp Web/Desktop’ aan te tikken. Vervolgens scan je de qr-code die op je Mac verschijnt als je WhatsApp Desktop opent.

Busy Shapes

EDOKI ACADEMY

€ 3,49 via App Store

Het idee van Busy Shapes, de gratis App van de Week, is dat kinderen van 2 tot 5 jaar vormen naar een gat slepen waar die vorm in past. Dus een rondje moet naar het ronde gat en het vierkantje naar het vierkante gat. Daarnaast worden er verschillende kleuren geïntroduceerd als de kinderen een hoger niveau bereiken, waardoor een groen vierkantje alleen in het groene vierkante gat kan. Dit is deels bedoeld om kinderen te leren omgaan met touchscreens, maar volgens de makers ook om ‘eerste inzichtelijke strategieën te ontwikkelen’.

Verborgen spel door moeder 2

hap Inc.

Gratis via App Store

Dit spelletje is net zo bizar en grappig als de raar vertaalde titel: ‘Verborgen spel door moeder 2’. Je kunt de game zien als een soort escape room. Alleen hoef je niet te ontsnappen, maar moet je elke keer jouw spelcomputer (die verdacht veel lijkt op een Nintendo DS) terugvinden. Moeder vindt namelijk dat je te veel spelletjes speelt en pakt hem daarom steeds van je af. Klinkt simpel, maar in elke kamer bevindt zich een puzzel die je moet oplossen om bij de handheld te komen.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store

Nieuwsdienst Blendle is vanaf nu pas echt de ‘Spotify van de journalistiek’. Voor tien euro per maand verzamelt Blendle Premium iedere dag een selectie artikelen die jou interesseren, net zoals Spotify dat ook doet met de Discover Weekly-lijst. Vergelijkbaar met de huidige Blendle-nieuwsbrief, zonder dat je voor ieder afzonderlijk artikel betaalt. Al meer dan 120 titels doen mee. Ieders Blendle Premium-aanbod zal er dan ook bewust anders uitzien.

Airmail - Your Mail With You

Bloop S.R.L.

Gratis via App Store

Airmail, één van de fijnste mail-apps voor de iPhone en iPad, is deze week nog beter geworden. De snoozefunctie is namelijk uitgebreid, waardoor je nu een mailtje naar maandag kunt snoozen, wat handig is als je niet in het weekend kunt reageren. Bovendien is er nu integratie met notitie-app Bear, zodat je gemakkelijk notities kunt uitwisselen tussen de apps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu