Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 17 – 2015

Wouter Nijsen
26 april 2015, 16:02
4 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 17 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp kreeg deze week een flinke update die de langverwachte belfunctie toevoegde. Hiermee kun je via de internetverbinding van je iPhone telefoneren met anderen. In een gesprek met iemand zie je boven in beeld een telefoon-icoontje staan. Als je daarop tikt, dan begin je de ander te bellen. De belfunctie verbruikt ongeveer een halve MB per minuut. Als je over een wifi-netwerk belt heb je de beste kwaliteit én het kost je niets uit de bel- of databundel van je abonnement.


DSPO, de nieuwe app van Hipstamatic, zorgt dat je samen met vrienden en familie foto’s kunt maken in een bepaalde tijd, die dan in een collectie verzameld worden. Je moet eerst een foto maken die als ‘camera-afbeelding’ dient, waar je vervolgens een naam aan moet hangen. Het is daarna mogelijk een tijdspanne aan te geven waarin foto’s genomen mogen worden. Als alles is ingesteld, kunnen mensen in de groep naar hartelust foto’s maken. Deze zijn echter niet te zien totdat de tijd is verlopen.

Myidol · 3D Avatar Creator

Huanshi Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

My Idol is een bizarre app die in een korte tijd een internethit is geworden. My Idol laat je jouw gezicht (of dat van iemand anders) in 3d namaken. Je maakt een selfie waarbij je moet zorgen dat er geen haar in je gezicht hangt en je ogen goed uitgelijnd zijn. Vervolgens kun je met cursors beter bepalen hoe de vorm van je gezicht is. Nadat je gezicht is gescand, wordt het op een 3d-lichaam geplakt. De grappige resultaten zijn het leukste en maken de app zo’n hit op het internet.

djay 2

algoriddim GmbH

€ 34,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met djay 2 (onder meer op de Apple Watch) kun je door je muziekbibliotheek browsen, nummers selecteren en ze gemakkelijk mixen door gebruik te maken van Force Touch op de Watch. Uiteraard kun je ook handmatig de overgangen maken en de beats van het ene nummer gelijktrekken met die van het andere nummer. Met een paar drukken op de knop zijn effecten toe te voegen en loops te maken van bepaalde gedeeltes van een liedje.


Ben je gek op leuke gifjes en korte video’s op Vine, dan is de iOS-app Trio wellicht wat voor jou. Met Trio maak je grappige korte filmpjes, door bestaande beelden te combineren met eigen foto’s en video’s uit je filmrol. Het unieke is dat Trio ook content uit bijvoorbeeld Instagram, Vine en iTunes kan halen, die je vervolgens kunt ‘mixen’ met je eigen beelden. Daarmee wil Trio de nieuwe sociale hit worden.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft is er als de kippen bij om ook op de Apple Watch vertegenwoordigd te zijn. De iOS-app van clouddienst OneDrive is namelijk voorzien van een update, die ondersteuning voor de smartwatch toevoegt. Op het slimme horloge kun je recente foto’s en gehele albums bekijken, op labels zoeken en ze verwijderen. Zo heb je alle kiekjes altijd bij de hand, wat natuurlijk wel zo fijn is.


Hykoo is een nieuwe video-app, die opvalt door net iets anders te doen dan rest. Het idee achter Hykoo is dat elke video een verhaaltje vertelt. De app gaat uit van drie fragmenten die je kunt opnemen, die samen maximaal 12 seconden lang zijn. Het handige aan drie fragmenten is dat het genoeg is om een begin, midden en eind mee vast te leggen. Na het maken van de beelden, kun je de sfeer veranderen met verschillende filters. Ook is het mogelijk tekst toe te voegen en foto’s te delen.

Microsoft PowerPoint

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft heeft zijn PowerPoint-app voor iOS van een update voorzien waardoor het mogelijk is om de Apple Watch te gebruiken voor het bedienen van presentaties. Hiermee kun je vanaf je pols een PowerPoint-presentatie starten en pauzeren en gemakkelijk naar volgende of vorige dia’s navigeren. Verder is het mogelijk om snel de verstreken tijd, het nummer van de huidige dia en het totale aantal dia’s te bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu