De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 14 – 2015

Wouter Nijsen
5 april 2015, 16:03
3 min leestijd
De 8 leukste iOS-apps in de App Store week 14 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week zijn er weer duizenden nieuwe apps in de App Store verschenen. De volgende 8 applicaties zijn nieuw of geüpdatet en wat ons betreft zeker de moeite waard.


Riff is een nieuwe app van Facebook waarmee gebruikers video’s naar elkaar kunnen sturen. Met Riff neem je video’s van maximaal 20 seconden op, die vervolgens herhaald worden afgespeeld. Na het plaatsen wordt de video publiekelijk gepost binnen de app, wat betekent dat iedereen hem kan bekijken. Vervolgens kunnen andere mensen op jouw video reageren met korte video’s van henzelf. Deze filmpjes worden dan door de app achtereen gepresenteerd.

Microsoft Lens: PDF Scanner

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft Office Lens gebruikt de camera van je iPhone om documenten in te scannen, schoont deze vervolgens op en bewaart ze. Zo heb je altijd bonnetjes, visitekaartjes of andere belangrijke papieren digitaal op zak. Een toffe feature van Office Lens is de integratie met andere Microsoft-apps. Hierdoor kun je ingescande documenten opslaan in bijvoorbeeld OneNote, OneDrive of een andere clouddienst, als dat je voorkeur heeft.


In DuckTales Remastered kruip je in de huid van Dagobert Duck die de wereld over reist om vijf schatten (en zijn gekidnapte neefjes) te vinden. Centraal in het spel staat de wandelstok van Dagobert, die is te gebruiken als pogostick. Je kunt er zowel mee springen als vijanden uitschakelen. Onderweg verzamel je daarnaast diamanten, die later zijn te gebruiken voor het vrijspelen van concept art en muzieknummers.

Waze Navigation & Live Traffic

Waze Inc.

Gratis via App Store

De fijne navigatie-app Waze is deze week van een update voorzien. Het is voortaan mogelijk om met de app te zien hoe lang files nog duren, waar je mogelijk in staat. Dat wordt weergegeven in een speciale balk aan de linkerzijde van het scherm van je iPhone. Een stip geeft aan waar je ongeveer in de file staat en hoeveel minuten het nog duurt voordat je eruit bent. Ook kun je een berichtje sturen om aan te geven wanneer je bij je bestemming bent.


Infinit is een handige app waarmee je gemakkelijk (veel) bestanden deelt tussen je eigen apparaten of met anderen. Hierbij maakt het niet uit hoe groot ze zijn. De makers van Infinit hebben de applicatie voorzien van een speciale technologie, waarmee de overdrachtssnelheid aanzienlijk wordt verhoogd. Bestanden verzenden met Infinit zou volgens de ontwikkelaars tot dertig keer sneller zijn dan wanneer je dit met bijvoorbeeld WhatsApp of Dropbox doet.

The Quest Keeper

Tyson Ibele

Gratis via App Store

The Quest Keeper lijkt om verschillende redenen op Crossy Road, maar toch is het een heel andere game. Ook in The Quest Keeper probeer je zo ver mogelijk te komen in een isometrische wereld die bestaat uit blokken, al oogt de wereld hier iets minder vrolijk en wat pixeliger. Onderweg verzamel je munten, die je uit de kistjes kan halen. Na elk potje gaat ook een sleutel richting een ‘mysterieuze kist’, waarmee je extra prijzen verdient.

Todoist: To-do lijst & planner

Doist Inc.

Gratis via App Store

De taken-app Todoist voor iOS kreeg deze week een flinke update. Wanneer je nu een taak invoert met een titel, datum, tijd en een label wordt alle informatie automatisch herkend en direct juist ingevoerd. Daardoor hoef je niet meer afzonderlijke velden met details in te voeren. Daarnaast zijn er nieuwe veegbewegingen, handige spraakherkenning en een tiental nieuwe thema’s toegevoegd.

Back to Bed

Usman Musaddiq

€ 3,49 via App Store

In Back to Bed speel je een raar poppetje op vier poten, dat moet zorgen dat de slaapwandelende Bob niet wakker wordt tijdens zijn droom. Dat doe je door hem in tientallen levels naar zijn bed te sturen. De slaapwandelaar loopt alleen rechtdoor en als iets zijn pad blokkeert, keert hij een kwartslag met de klok mee om daarna weer verder te lopen. Door obstakels (appels) op zijn pad te leggen, loods je Bob door de levels. Back to Bed is tevens App van de Week, dus je kunt de game tot volgende week donderdag gratis downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu