Google Keep zet notities voortaan zelf in de juiste categorie
Google Keep - Notities/lijsten

Google Keep - Notities/lijsten

Gratis

Onze score

8,5

Notities schrijf je meestal haastig op, en ze zorgvuldig in een categorie indelen schiet er daardoor vaak bij in. Google Keep schiet je vanaf nu te hulp, door jouw schrijfsels zelfstandig in te delen bij de juiste categorie.

Google Keep categorieën nu beschikbaar

De update voor Google Keep die vanaf vandaag beschikbaar is, zal de app voor iedereen een stuk overzichtelijker maken, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. De kleurrijke notitie-app van Google analyseert namelijk op de achtergrond jouw tekst, en deelt het document daarna zelf in bij een categorie die bij de inhoud past.

Google Keep categorieën

Op deze manier maakt Google Keep jouw verzameling met notities een stuk overzichtelijker, zeker omdat je op deze manier ook door je schrijfsels kunt zoeken. Verschillende Google Keep categorieën die automatisch worden aangemaakt zijn bijvoorbeeld boeken, quotes en eten. De update is niet alleen voor de iPhone en iPad beschikbaar, maar is inmiddels ook in de webversie doorgevoerd. Handig, want hierdoor worden alle in een categorie geplaatste artikelen direct tussen je verschillende apparaten gesynchroniseerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google had geen beter moment kunnen kiezen om deze handige nieuwe functie te lanceren. Een paar dagen geleden maakte concurrent Evernote bekend de prijzen van het premium abonnement te verhogen, en dat de mogelijkheden van gratis gebruikers worden ingeperkt. Ondertussen is Google Keep volledig gratis te gebruiken, zonder dat er functies achter een verplichte betaalmuur verstopt zitten.

Een mooi alternatief voor Evernote

Het grote voordeel van Google Keep is dat de app het heel makkelijk maakt om samen te werken aan hetzelfde document. Ook is de indeling overzichtelijk, met veel felgekleurde vlakken. Ben je na het nieuws van Evernote op zoek naar een andere notitie-app? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht met zes verschillende Evernote-alternatieven.

Lees ook: 6 alternatieven voor Evernote om over naar huis te schrijven

Google Keep - Notities/lijsten

Google LLC

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.