Nederlandse app Fitmo koppelt je aan een persoonlijke fitnesstrainer

Rutger Otto
17 november 2014, 12:37
2 min leestijd
Nederlandse app Fitmo koppelt je aan een persoonlijke fitnesstrainer

We hebben allemaal wel eens een fitness-app geïnstalleerd die van alles registreert en bijhoudt, maar wat niet tot meer beweging leidde. Fitmo probeert je wél aan het sporten te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Fitmo sportcoach

Het gaat lekker met Fitmo. De Amsterdamse startup bestaat nog geen jaar, de app is nog nauwelijks uit de startblokken of het heeft al 1,2 miljoen euro aan investeringen binnen. En dat allemaal omdat het bedrijf een goed idee had, namelijk: mensen een persoonlijke coach geven dankzij een app.

Dave Roelofs, één van de twee oprichters, zegt tegen RTL Nieuws dat Fitmo vooral handig is voor mensen die wel willen sporten, maar dat uit zichzelf niet snel zouden doen. Fitmo is voor hen een app die ze over de streep kan trekken, want sporten ze niet, dan krijgen ze op hun donder van de trainer.

Goede stimulans

Momenteel zijn er zo’n 400 gebruikers ingeschreven bij Fitmo en deze zijn onderverdeeld bij 40 persoonlijke trainers. Dit zijn mensen van vlees en bloed die je zelf kunt uitkiezen. Door te videobellen of te chatten maak je een afspraak over de doelen die je wil halen, dan stelt de trainer een schema op en kun je aan de slag. Natuurlijk koppel je prestaties regelmatig terug.

Da’s voor veel mensen misschien een betere stimulans dan zelf aan het sporten slaan, want je houdt jezelf veel sneller voor de gek in je eentje. Daar tegenover staat wel dat een persoonlijke trainer via Fitmo 40 euro per maand kost. Dat is goedkoper dan normaal, maar alsnog vrij prijzig.

Jawbone

Maker van fitnessbandjes Jawbone gaat overigens samenwerken met Fitmo. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat de trainer automatisch een melding krijgt als de gebruiker verzaakt om te sporten. Je kan op de website van Fitmo een invite aanvragen en in de App Store is de app te downloaden. Wanneer de dienst voor iedereen beschikbaar komt, is nog onbekend.

Fitmo Coach

Fitmo B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Fitmo Coach
Fitmo Coach
Fitmo Coach
Fitmo Coach
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu