Krachtsport met je iPhone: de 3 beste apps

Rick van der Veer
19 januari 2018, 17:20
3 min leestijd
Krachtsport met je iPhone: de 3 beste apps

Naast het bijhouden van uithoudingssporten zoals hardlopen, kun je je iPhone ook gebruiken voor krachttraining. In dit artikel laten we je een aantal apps zien die hierbij kunnen helpen.

De 3 beste krachtsport-apps voor je iPhone

Als je veel in de sportschool bent, weet je dat je iPhone een onmisbare trainingspartner kan zijn. Naast het afspelen van muziek, kun je ook je hardloop- en fietsprestaties ermee bijhouden. Maar ook de doorgewinterde krachtsporter kan profijt hebben van een iPhone tijdens de training. Hieronder laten we je een aantal apps zien waarmee je meer uit je training haalt.

1. Strong

Strong is een van de populairste apps om je trainingsroutine in bij te houden. De app kan het beste worden vergeleken met het welbekende notitieboekje waarin je je workout bijhoudt. Als je niet zit te wachten op een app die volgestopt is met onnodige functies, dan is Strong een echte aanrader.

In de gratis versie van Strong kun je maximaal drie verschillende routines vastleggen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld drie verschillende spiergroepen per week traint, en voor iedere training een aparte routine hebt. Je kunt vervolgens voor iedere oefening het aantal herhalingen en de hoeveelheid gewicht bijhouden.

Lees verder na de advertentie.

Download Strong in de App Store (gratis)

Strong Workout Tracker Gym Log

Strong Fitness PTE Ltd.

Gratis via App Store

2. Jefit

Jefit is een app die meer biedt dan alleen het bijhouden van wat je precies doet tijdens je training. De app raadt je ook nieuwe oefeningen aan op basis van je bestaande workoutroutine. Ook houdt de app bij wat je lichaamssamenstelling is, en hoe je je doelen bij moet stellen voor het gewenste resultaat. Uniek aan Jefit is dat je voor bijna alles grafieken en data op kunt vragen, gebaseerd op alle gebruikers van de app.

Je kunt met Jefit ook bijhouden wat je vrienden zoal doen. Zo kun je niet alleen zien hoe hun workouts gaan en of zij hun doelen behalen, zij zien ook wat jij doet. Stiekem het sporten overslaan zit er dus niet meer in.

Download Jefit in de App Store (gratis)

JEFIT Workout Planner Gym Log

Jefit Inc.

Gratis via App Store

3. Gymatic

Gymatic pakt het net wat anders aan. Deze app kan namelijk automatisch bijhouden welke oefeningen je doet door de sensoren van je iPhone te gebruiken. Hiervoor kan ook je Apple Watch gebruikt worden. Zo zie je onder meer hoe consistent je een bepaalde oefening doet en hoe lang je doorgaans rust tussen herhalingen. De app kan automatisch je bestaande routine tracken, maar kan je ook helpen om nieuwe workouts te ontdekken.

De techniek achter de app om de verschillende oefeningen te herkennen is nog in ontwikkeling. Het kan dus zijn dat de app niet altijd herkent wat je aan het doen bent. Toch is het de moeite waard de app eens te proberen, vooral als je vaak vergeet bij te houden wat je nou precies getraind hebt.

Download Gymatic in de App Store (gratis)

Gymatic Workout Tracker

Vimo Labs Inc.

Gratis via App Store

Dit artikel is onderdeel van ons maandthema Gezondheid. Lees ook de andere artikelen in onze reeks:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's