De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Geld verdienen door te lopen met Sweatcoin: werkt dat?

Erwin Vogelaar
13 mei 2022, 11:01
4 min leestijd
Geld verdienen door te lopen met Sweatcoin: werkt dat?
Sweatcoin Walking Step Tracker

Sweatcoin Walking Step Tracker

Gratis

Reviewscore

6

Gratis geld verdienen door een stappenteller te gebruiken? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan toch met de app Sweatcoin. iPhoned zocht uit of het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Sweatcoin: gratis geld door te lopen

Sweatcoin (Walking Step Counter) is een populaire app in de App Store. De makers beloven gebruikers geld te geven als ze buiten lopen. Dat klinkt als een topdeal: gezond bezig zijn en daar ook nog eens financieel voor beloond worden.

De app kun je zien als een soort stappenteller die jouw stappen bijhoudt en deze omzet in Sweatcoins. Deze munten zijn geen cryptovaluta, maar gewoon een verzonnen munt die je in de app kunt omruilen voor spullen of echt geld. We beantwoorden enkele vragen over deze app.

Werkt Sweatcoin?

Tot een bepaalde hoogte werkt de app ja. Door buiten te lopen verdien je munten, mits je de app toegang geeft tot je locatie. Het rendement komt op dit moment neer op ongeveer 1 Sweatcoin per 1500 stappen. Er is een maximaal aantal Sweatcoin dat je per dag kunt verdienen. Heb je een normaal lidmaatschap, dan mag je niet meer dan 5 Sweatcoins per dag bij elkaar lopen, met een maximum van 150 Sweatcoins per maand. Het is echter de moeite zeker niet waard. Lees snel verder waarom.

sweatcoin

Door een maandelijks Sweatcoin-bedrag te betalen kun je dit limiet verhogen. Het maximum is de mogelijkheid om 20 Sweatcoins per dag en 600 Sweatcoins per maand bij elkaar te lopen. Daar betaal je vervolgens 30 Sweatcoins per maand voor. Daarnaast kun je Sweatcoin verdienen door anderen mensen binnen te halen. Komen ze via jouw link in de app, dan krijg jij een bonus.

Lekker gratis geld, maar wat is dat in euro?

Hier begint de app wat lastiger te worden. De Sweatcoins zijn om te ruilen voor spullen of euro’s. Qua spullen moet je denken aan een gratis maand van een app, audioboeken of complete smartphones. Maar een overboeking via PayPal is ook onderdeel van de mogelijkheden. Het aanbod wisselt regelmatig.

Sweatcoin overgeboekt krijgen in euro’s valt echter niet mee. Op het moment van schrijven is de enige optie om het geld via PayPal uit te schrijven 1000 dollar, maar dat kost 20.000 Sweatcoins. Dat is ongeveer drie jaar lang elke dag 30.000 stappen zetten.

sweatcoin

Zelfs als dat oké klinkt, is het probleem nog dat je niet weet of die deal er over drie jaar nog is. De app staat er om bekend om je wortels voor te houden zodat je doorgaat, maar dat die wortels plots op zijn als je dichtbij komt.

Dan zet ik de app toch gewoon op de achtergrond aan?

Nu denk je wellicht: ik zet de app gewoon op de achtergrond aan. Het kan immers geen kwaad en wie weet verdien je toch wat leuke dingetjes? Dat kun je doen. Let dan wel op dat de app flink de accu belast en je iPhone dus sneller leeg gaat.

De app heeft wel een modus waarmee de accu minder wordt belast, maar dan worden de stappen ook minder goed geteld. Daarnaast geef je de makers veel informatie door het gebruik van de app. Onder andere over waar je allemaal heen gaat op een dag.

Hoe verdient Sweatcoin dan geld?

Sweatcoin is niet gek en wil gewoon geld aan jou verdienen. De app doet dat op verschillende manieren. Zo heeft Sweatcoin deals met diensten die in de winkel verschijnen. De applicatie is een soort reclamefolder, waarin je verleid wordt om abonnementen aan te gaan.

sweatcoin

Veel van deze diensten hebben zogenaamd een leuke aanbieding in ruil voor enkele Sweatcoin, zoals een gratis proefmaand. Als je echter buiten de app om controleert, blijkt die proefmaand vaak ook zonder Sweatcoin mogelijk te zijn. De app plaatst dus eigenlijk referral-links in de winkel, zodat de makers klanten voor andere bedrijven binnenharken en daar aan verdienen. Dit terwijl jij je goed voelt omdat je flink hebt gelopen om deze deal te krijgen.

Is Sweatcoin de moeite waard?

Wil je de app toch gebruiken? Dan is het goed om bovenstaande punten in de gaten te houden. Verwacht er dus vooral niet te veel van, maar wie weet pluk je hier en daar een leuk extraatje mee. Daarvoor betaal je alleen wel met je accu en persoonlijke informatie. Vergeet ook niet om altijd de voorwaarden te lezen voordat je gebruikmaakt van een deal, want je wil je niet vastzitten aan een abonnement.

Mocht Sweatcoin je motiveren om extra te lopen, dan is dat natuurlijk alleen maar positief. Download de app via onderstaande knop in de App Store.

Sweatcoin Walking Step Tracker

Sweatco Ltd

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu