De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Evernote 8.0 moet gebruikers terugwinnen met nieuw design en snelheid

Lars Paijmans
18 januari 2017, 12:14
2 min leestijd
Evernote 8.0 moet gebruikers terugwinnen met nieuw design en snelheid
Evernote - Notes Organizer

Evernote - Notes Organizer

Gratis

Reviewscore

6,5

Schrijf-app Evernote is vandaag in een compleet nieuw jasje gestoken. Het doel van Evernote 8.0: de app toegankelijker en vooral een stuk sneller maken.

Lees verder na de advertentie.

Evernote 8.0, komt het nog op tijd?

Evernote 8.0 is nu te downloaden voor alle iOS-gebruikers en laat vanaf de minuut dat je hem opstart zien dat er een andere weg ingeslagen wordt. Het herkenbare homescreen is verdwenen, zodat je meteen verder kunt werken aan je meest recente notities. Een bewuste keuze om de manier waarop je Evernote gebruikt te versnellen.

Evernote 8.0

Naast het frisse, felgekleurde nieuwe uiterlijk is er ook een nieuwe navigatietool toegevoegd. Hiermee schakel je met een druk op je scherm tussen verschillende notitieboeken, terwijl je op het klokje kunt tikken om alle notities te tonen waar je een herinnering aan gekoppeld hebt.

Ook het aanmaken van een nieuwe notitie gaat een stuk sneller. Tik simpelweg op het groene plusje en er wordt direct een nieuwe Evernote notitie aangemaakt waar je in kunt schrijven of schetsen. Door het plusje ingedrukt te houden, kun je ook kiezen voor een nieuwe foto of audiofragment. Tot slot kun je (eindelijk) tekst opmaken en een kleurtje geven.

Gebruik jij Evernote nog?

De grote vraag is alleen of deze update niet te laat komt om het kwakkelende Evernote te redden. De dienst kwam vorig jaar in opspraak toen nieuwe privacyvoorwaarden het mogelijk maakte om jouw notities in te zien. De app krabbelde snel terug, maar de imagoschade was toen al aangericht. Bovendien zijn deze functies een leuke aanvulling, maar kom je ze ook tegen in de gratis Notities-app op je iPhone en Mac.

Tel hier de stijgende kosten voor een Evernote Premium lidmaatschap bij op en het feit dat gratis gebruikers hun notities nog maar tussen twee apparaten kunnen synchroniseren en je krijgt een app die door wel erg veel minpunten tegen wordt gehouden.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu