Met deze Mac-app reageer je sneller op Gmail-berichten

Wouter Nijsen
28 januari 2016, 14:00
2 min leestijd
Met deze Mac-app reageer je sneller op Gmail-berichten

Met de Mac-app Aura is het mogelijk om vlot op Gmail-berichten te reageren. De app gebruikt hiervoor een Quick Reply-achtige functie.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Aura

Aura wordt omschreven als een e-mail-assistent voor Gmail- en Google Apps-gebruikers. De app is al een tijdje beschikbaar, maar kreeg onlangs een update en werd hierdoor een stuk functioneler. De app laat je Quick Reply gebruiken om direct vanuit een notificatie op een mailtje te reageren. Deze feature komt je wellicht bekend voor, aangezien hij ook in iOS is verwerkt. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een WhatsApp-notificatie naar beneden te vegen, een reactie te tikken en die te versturen zonder de app te hoeven openen.

Aura

Wanneer je je Gmail-account met de app hebt gekoppeld, verschijnt het als icoontje in de menubalk. Hier zie je in één oogopslag hoeveel ongelezen berichten je hebt, waarbij je gemakkelijk tussen meerdere accounts kunt schakelen. Aura toont ontvangen berichten in het Berichtencentrum en werkt dus ook met notificaties. Wanneer je een melding ontvangt, kun je op ‘Reply’ klikken en vervolgens een reactie typen en verzenden. Hierdoor is het niet meer nodig om je favoriete e-mail-app of de webversie van Gmail te openen.

Belangrijk om te weten is dat Aura alleen een notificatie toont als het mailtje door Gmail als ‘Belangrijk’ wordt gelabeld. Wel laat de app je precies instellen van welke mailtjes je een melding krijgt. Daarnaast kun je aangeven vanaf welk Gmail-account je het vaakst werkt en snelkoppelingen instellen om bijvoorbeeld een nieuwe e-mail op te stellen. Verder ondersteunt Aura tweestapsverificatie, wordt de verbinding met Gmail middels encryptie beveiligd en is de app energiezuinig.

Aura voor Mac downloaden

Aura is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis en geoptimaliseerd voor OS X Yosemite en El Capitan. Voor 4,99 euro schaf je de Pro-versie aan, die je tot zes verschillende accounts laat koppelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu