De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit zijn de 5 beste e-mail-apps voor de Mac

Wouter Nijsen
25 januari 2016, 21:00
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste e-mail-apps voor de Mac

E-mailen is één van de basisfuncties van de Mac en daar heb je een goede app voor nodig. Maar welke kun je nou het beste gebruiken? iPhoned licht de vijf beste e-mail-apps voor de Mac uit.

Lees verder na de advertentie.

Apple Mail

Met de Mail-app van Apple beschik je standaard over een overzichtelijke en uitgebreide applicatie. De app ondersteunt de meeste accounts (iCloud, Google, Yahoo, Outlook en Exchange) en maakt onderscheid tussen verschillende postbussen, zodat je gemakkelijk tussen je accounts schakelt. Je kunt echter ook kiezen voor een gezamenlijke inbox. Dit heeft als voordeel dat alle mailtjes op één plek binnenkomen, maar het maakt de Mail-app wel wat onoverzichtelijker.

Belangrijk is dat de app berichten behandelt als conversaties. Dat betekent dat e-mails worden geordend en zo als berichtenreeks verschijnen. Hierdoor zie je in één oogopslag de hele conversatie en wordt het zoeken naar een specifiek bericht makkelijker. Tot slot willen we de fijne Handoff-functie noemen. Wanneer je in de Mail-app een e-mail begint te schrijven, kun je vervolgens overschakelen naar je iPhone om ‘m af te maken.

Boxy

Google heeft zelf nog geen Inbox by Gmail-app voor OS X gemaakt, met Boxy kun je de dienst alsnog op je Mac gebruiken. Boxy is ontwikkeld door de Italiaanse designer Fabrizio Rinaldi en lijkt in veel opzichten op de Inbox-app. Zo worden e-mails verzameld in bundels, klappen berichten op fraaie wijze uit en kun je een reader-modus gebruiken om in alle rust te lezen. Kenmerkende features van Inbox by Gmail, zoals de mogelijkheid om e-mails te snoozen of pinnen, zijn ook in Boxy aanwezig.

boxy

Boxy ondersteunt alle Gmail-accounts, waarbij je gemakkelijk kunt schakelen als je er meerdere gebruikt. Net als de Apple Mail-app ondersteunt Boxy de notificaties van OS X, waardoor je standaard een melding ontvangt en ontvangen berichten in het Berichtencentrum verschijnen. Verder is de app geoptimaliseerd voor OS X El Capitan en bevat hij een donkere modus – handig als je veel ’s avonds werkt.

Boxy for Gmail - Email Client

Francesco Di Lorenzo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

CloudMagic

CloudMagic is bekend van iOS en werkt sinds kort ook op de Mac. De app is behoorlijk populair, dankzij de fraaie vormgeving, intuïtieve interface en integratie met andere apps. Denk hierbij aan diensten als Evernote, Dropbox, Instapaper en Wunderlist. CloudMagic is een veelzijdige mail-app, die ook nog eens vlot de laatste berichten pusht en energiezuinig is.

CloudMagic for Mac

CloudMagic werkt met vrijwel alle accounts en synchroniseert deze over alle apparaten waar je de app op hebt geïnstalleerd. De app bevat tevens Handoff-ondersteuning, zodat je niet gebonden bent aan één device. Daarnaast is het mogelijk om meerdere accounts samen te voegen en op het app-icoontje te zien hoeveel ongelezen mailtjes je hebt. Wel is CloudMagic met een prijs van 19,99 euro erg duur.

Newton - Supercharged emailing

CloudMagic, Inc.

Gratis via App Store

AirMail

AirMail heeft alles wat je van een goede e-mail-app verwacht. Ondersteuning voor alle accounts, een mooie interface, Handoff-ondersteuning en noem het maar op. Vooral onderscheidend is de snelheid van de app. AirMail is op dusdanige manier ontworpen en geoptimaliseerd waardoor nooit haperingen of andere vertragingen merkbaar zijn. Ook op oudere Mac(Books) draait de app als een zonnetje.

e-mail-apps voor de Mac

AirMail is gebaseerd op taken, wat betekent dat je elke mail kunt markeren. Hierbij heb je de optie om een bericht als to-do te markeren, het als memo in te stellen of gewoon af te werken. Omdat bij elk mailtje een tag wordt getoond, weet je precies welke berichten je wel of niet hoeft te openen. Ook werd het onlangs mogelijk om mails uit te stellen. Druk op de Snooze-knop en je plant berichten voor later in.

Airmail - Lightning Fast Email

Bloop S.R.L.

Gratis via App Store

Postbox

Postbox is minder bekend dan de andere apps uit dit lijstje, maar willen we wel benoemen. De app is vooral gericht op zakelijke gebruikers, die dagelijks tientallen mailtjes binnenkrijgen en hierdoor het overzicht kwijtraken. Postbox maakt gebruik van de zogeheten Focus Pane-functie, die in real time de belangrijkste mailtjes in je inbox laat zien. Je kunt ongelezen mailtjes direct openen, maar ook met één klik overschakelen naar berichten met een bijlage of herinnering voor een afspraak.

beste e-mail-apps voor de mac

Om bestanden makkelijk te beheren en versturen, integreert Postbox met Dropbox, OneDrive en Box. Zo is het altijd mogelijk om bestanden uit de cloud toe te voegen. De e-mail-app laat je verder standaardantwoorden instellen om te voorkomen dat je telkens hetzelfde moet typen, en toont precies hoeveel tijd en woorden je kwijt bent aan een bericht. Postbox is via deze link gratis te proberen.

Welke e-mail-app gebruik jij op je Mac? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu