Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

3 redenen om Adobe Slate voor je iPad te gebruiken

Wouter Nijsen
6 april 2015, 15:02
2 min leestijd
3 redenen om Adobe Slate voor je iPad te gebruiken
Adobe Spark Page

Adobe Spark Page

Gratis

Met Adobe Slate maak je gemakkelijk een nieuwsbrief, verslag, presentatie of uitnodigingen op je iPad. We zetten 3 redenen op een rijtje waarom de nieuwe Adobe-app de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

1. Gemakkelijk een professionele creatie maken

Adobe weet haar uitgebreide applicaties voor Mac en Windows vaak prima te vertalen naar de kleinere schermen van iOS-apparaten. Adobe Slate is echter specifiek is ontworpen voor de iPad. Ook werkt de app alleen met een Adobe-account. Wanneer je bent ingelogd, zie je elf verschillende lay-outs om uit te kiezen. Deze ogen professioneel en verschillen genoeg van elkaar.

Adobe Slate

Hierna heb je de mogelijkheid om teksten of foto’s in je creatie te plaatsen. Die haal je bijvoorbeeld uit de bibliotheek van Adobe, maar je kunt ook afbeeldingen vanuit Creative Cloud, Lightroom of Dropbox importeren. Zo heb je altijd de mogelijkheid om de presentatie een persoonlijk tintje te geven.

2. Een simpele en overzichtelijk interface

Een fijne eigenschap van Adobe Slate is dat de app de opties en mogelijkheden weet te combineren met een overzichtelijke interface. Zelden heb je het gevoel binnen de app te verdwalen of dat je bepaalde functies niet kunt vinden. Zo voeg je gemakkelijk een foto, tekst of link toe door de pagina naar onder te slepen. Tof is de Photo Grid-functie, waarmee je meerdere afbeeldingen netjes bij elkaar plaatst.

Adobe Slate in 30 Seconds

Wel moet gezegd worden dat de mogelijkheden van Adobe Slate redelijk beperkt zijn. Naast het plaatsen en aanpassen van een tekst of bijwerken van een foto is er helaas (nog) niet veel meer mogelijk. Dit is echter voldoende voor de beginnende gebruiker, waarop Adobe Slate duidelijk is gericht.

3. Adobe Slate is helemaal gratis

Adobe Slate is helemaal gratis is en bevat geen advertenties of in-app aankopen. Daarmee is de app ideaal voor wanneer je snel iets even moois wil maken. Verder zijn er diverse manieren om je gemaakte creaties te delen. Dat kan via een link op Twitter of Facebook, maar je kunt ook de ingebouwde e-mail- of Berichten-app van iOS gebruiken. Adobe heeft er overigens voor gezorgd dat projecten geschikt zijn voor verschillende schermformaten. Hierdoor ziet de Slate er ook mooi uit op je iPhone of Mac.

Adobe Slate voor iOS downloaden

Genoeg redenen dus om Adobe Slate op je iPad te gebruiken. Via de onderstaande link is de app te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 8 of nieuwer en 83,6MB aan vrije opslagruimte nodig.

Adobe Spark Page

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Adobe Spark Page
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu