Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

4 iPhone-apps die je op de hoogte houden van de Tour de France

Mike Peek
29 augustus 2020, 12:34
2 min leestijd
4 iPhone-apps die je op de hoogte houden van de Tour de France

Na een paar maanden vertraging vanwege het coronavirus gaat de Tour de France vandaag eindelijk van start! Met deze vier apps blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

Lees verder na de advertentie.

1. Officiële Tour de France-app

Natuurlijk heeft de Tour de France net als elk groot sportevenement een eigen app. Die is heel compleet. Je kunt alle ritten zien en renners live volgen met GPS. Ook check je de uitslagen, (tussen)standen of het gat tussen de kopgroep en het peloton. Van iedere rit zijn foto’s beschikbaar en hoogtepunten bekijk je in een dagelijkse video. 

De officiële Tour de France-app zit dus boordevol informatie, die ook nog eens overzichtelijk wordt gepresenteerd. De app is gratis te downloaden. 

TDF 2019, presented by ŠKODA

Amaury Sport Organisation (A.S.O)

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Tour Tracker Grand Tours

Tour Tracker Grand Tours ziet er eenvoudiger uit dan de officiële app, maar bevat net zoveel informatie. Je kunt liveverslagen volgen van de etappes, tussenstanden per trui bekijken en gedetailleerde kaarten van de routes inzien. 

Een belangrijk onderdeel van Tour Tracker Grand Tours is Fantasy Cycling. Hier kun je je eigen team samenstellen, met renners van wie jij denkt dat ze hoge ogen zullen gooien in de Tour. Vervolgens ga je de strijd aan met andere gebruikers. Een ouderwets pooltje dus. Het is ook mogelijk om een competitie op te zetten met bijvoorbeeld je collega’s. 

Tour Tracker Grand Tours is gratis te downloaden, maar voor nóg uitgebreidere verslaglegging moet je wel betalen. 

Tour Tracker Grand Tours

Tour Tracker LLC

Gratis via App Store

3. NOS

De NOS heeft geen aparte Tour de France-app, maar in de nieuwsapp is meer dan genoeg informatie te vinden over de Tour. Op de sportpagina is zelfs een speciaal hoekje ingericht voor de Ronde van Frankrijk. Je vindt er uitslagen, interviews met hoofdrolspelers en kaarten van de etappes. Ook kun je in de app live naar de ritten kijken.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

4. Cyclingoo: Tour 2020

Cyclingoo doet verslag van alle grote wielerrondes, dus ook van de Tour de France. De app biedt zeer gedetailleerde gegevens over de renners en teams, inclusief statistieken die hun prestaties in kaart brengen. Cyclingoo bevat daarnaast informatie over de sociale media van de renners, zodat je je favoriete wielerhelden eenvoudig kunt volgen. Natuurlijk houdt de app ook alle ritten nauwkeurig bij. 

Cyclingoo is gratis te downloaden. Voor 2,49 euro kun je de advertenties een jaar uitschakelen. 

Cyclingoo: Giro 2023

Raul Lara

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu