4 iPhone apps om van de Tour de France op de hoogte te blijven
Rutger Otto

Het is weer een overvolle sportzomer. De voetbal is nog niet klaar of de Tour de France gaat alweer van start. Kun je overdag geen wielrennen kijken, dan bieden deze drie Tour de France apps je alternatieven voor op je iPhone.

TDF 2020, presented by ŠKODA

Amaury Sport Organisation (A.S.O)

Gratis via App Store

Zoals een groot sportevenement betaamt, heeft ook de Tour de France een officiële app. De app is heel compleet. Zo kun je alle ritten bekijken inclusief de beklimmingen. Per minuut kun je de ontwikkelingen in de Tour volgen en de app volgt renners met live GPS. Daarnaast kun je tijden bekijken, de standen, de afstand tussen de kopgroep en het peloton en zijn er foto’s van de ritten. De hoogtepunten kun je bekijken in video’s.

Met de officiële Tour de France app zit je dus wel goed als het gaat om de hoeveelheid informatie, dat ook nog eens op overzichtelijke wijze wordt gepresenteerd. Het enige nadeel: de app kost je 89 cent.

Tour Tracker Grand Tours

Tour Tracker LLC

Gratis via App Store

Heb je geen zin om dat bedrag uit te geven, dan zit je minstens zo goed met deze onofficiële wieler-app van CyclingNews. Deze app is niet alleen te gebruiken voor de Tour de France, maar doet ook verslag van de Giro d’Italia en de Vuelta.

De Tour de France afdeling is erg uitgebreid. Je vindt er nieuws over de Tour, maar ook standen en afbeeldingen van ritten (ook te bekijken op de kaart). Daarnaast is er een compleet overzicht van teams en renners. De Tour Tracker houdt je op de hoogte met foto’s en videos. Tijdens de rit is er een live verslag te lezen. De app is daarbij volledig gratis.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

3 (34 reviews)
Gratis via App Store

Er is (nog) geen officiële NOS Tour de France app, maar in de nieuws-app van NOS valt ook het een en ander te lezen over de Tour. Helaas is ook hier (nog) geen speciale afdeling voor ingeruimd, dus moet je door het andere sportnieuws heen scrollen om wielrenberichten te vinden. Wel handig aan de app is dat je live naar de Tour kunt kijken op het moment dat het gereden wordt.

Sportfusion - Tour de France 2016 Unofficial News Edition

Newsfusion Ltd.

Gratis via App Store

De Sportfusion nieuwsapp bundelt het nieuws van grote kranten en websites over de Tour de France. Je zal in deze app dan ook geen uitgebreide ritten-informatie vinden of kunnen opzoeken welke renners in welk team zitten. Sportfusion is bedoeld om achtergronden te lezen van kwaliteitsbronnen en linkt dus door naar de verhalen.

Wil je de Tour de France live kijken op je iOS-toestel? Check dan deze tips en kijk op je iPhone of iPad.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.