Zo werkt de nieuwe deel- en chatfunctie van YouTube op iOS

8 augustus 2017, 9:08
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe deel- en chatfunctie van YouTube op iOS

YouTube rolt een nieuwe deelfunctie uit binnen zijn mobiele apps. Daarmee deel je video’s via chatvensters met anderen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe manier van videodelen

De nieuwe functie werd maandag door YouTube op zijn blog aangekondigd. Het bedrijf noemt het zelf ‘een betere manier om video’s te delen’. De deeloptie was een tijdlang voor slechts een kleine groep gebruikers beschikbaar. “Dankzij alle feedback hebben we verbeteringen gemaakt en zijn we klaar om de functie wereldwijd uit te rollen.”

Voortaan is het mogelijk om video’s direct in de YouTube-app met familie en vrienden te delen. De manier waarop dit gebeurt, maakt van YouTube ineens nog meer een chat-app. Als een video binnen de app gedeeld wordt, kunnen anderen de video direct in het venster afspelen en erop reageren. YouTube hoopt waarschijnlijk dat gebruikers kiezen om filmpjes direct binnen YouTube te delen, zodat ze niet naar een externe chat-app gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=feBF_IY-HI8

Zo werkt de YouTube chatfunctie

De deelfunctie wordt op dit moment uitgerold onder gebruikers. Nog niet iedereen zal de optie direct kunnen gebruiken. Is de update bij jou al wel doorgevoerd, dan werkt het nieuwe delen als volgt.

  1. Open de YouTube-app;
  2. Kies een video die je wilt delen;
  3. Tik onder het filmpje op de deelknop (het pijltje naast de duimpjes);
  4. Selecteer de vrienden naar wie je de video wilt sturen;
  5. Kies één persoon voor een privéchat of meerdere mensen voor een groep (van maximaal 30);
  6. Maak de chat aan.

Onderin de app komt daarnaast ook een nieuw ‘Gedeeld’-venster te staan, waarin alle gesprekken bij elkaar gebundeld worden. Zo vind je de chats snel terug.

Reageren

Deelnemers aan gesprekken kunnen natuurlijk met tekst reageren, maar het is ook mogelijk om dat met een hartje of emoji naast de video te doen. Het is voor anderen eveneens mogelijk om video’s binnen de chat te delen, die eveneens direct in het venster bekeken kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu