iPhone-tips: 6x zo haal je meer uit Apple Kaarten

22 maart 2024, 14:51
4 min leestijd
iPhone-tips: 6x zo haal je meer uit Apple Kaarten

Google Maps is misschien populairder, maar Apple Kaarten heeft ook veel te bieden. De iPhone-tips van deze week helpen je in ieder geval op weg!

Lees verder na de advertentie.

iPhone-tips: haal meer uit Apple Kaarten

Apple Kaarten helpt je niet alleen van A naar B, maar bijvoorbeeld ook met het delen van je verwachte aankomsttijd, oftewel ETA (Estimated Time of Arrival). In de iPhone-tips van deze week lees je er alles over!

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

1. Bekijk een locatie met Apple’s versie van Street View

We beginnen de iPhone-tips van deze week met een optie die op Street View lijkt. Street View is een term die vooral verbonden is met Google Maps, maar Kaarten heeft ook zijn eigen versie, die Apple simpelweg Rondkijken noemt. Het principe is in wezen hetzelfde.

Rondkijken kan niet overal, maar in de meeste steden wel. Je start het door op het vierkantje met de verrekijker te tikken. Zie je het vierkantje niet, zet dan eerst een pin op de kaart. Zie je het dan nog niet, dan bevind je je op een plek waar het niet mogelijk is. Rondkijken werkt verder net zo als in Street View.

iphone-tips

2. Locatiegeschiedenis verwijderen

Nummer twee van deze iPhone-tips gaat over je locatiegeschiedenis. Een van de belangrijkste voordelen van Apple Kaarten is dat Apple streeft naar privacy. Dit betekent dat Apple geen informatie opslaat op een externe server, maar alles op je iPhone bewaart en je exacte locatie na 24 uur verbergt.

Maar als je liever hebt dat Apple Maps helemaal niet onthoudt waar je geweest bent, kun je je locatiegeschiedenis heel eenvoudig wissen. Dat doe je zo:

  1. Open de app Instellingen;

  2. Tik op ‘Privacy en beveiliging’ en dan op ‘Locatievoorzieningen’;

  3. Tik op ‘Systeem’ en op ‘Belangrijke locaties’;

  4. Tik op de knop ‘Wis geschiedenis’.

Je iPhone kan je vragen om je wachtwoord in te voeren, of om te verifiëren dat jij het bent met Face ID, maar dat is het enige wat je hoeft te doen.

iPhone-tips

3. Maak persoonlijke gidsen aan

Nummer drie van deze iPhone-tips laat zien hoe je persoonlijke gidsen aanmaakt. Als je op vakantie gaat of een dagje uit plant met vrienden of familie, kan Apple Kaarten je helpen om alles te organiseren. Met de functie ‘gidsen’ kun je alles op één plek verzamelen en delen met anderen. Je kunt dit doen met plekken die je interessant vindt, zoals musea.

Tik op het museum van je keuze en tik vervolgens op ‘Meer’. Vervolgens kies je ‘Zet in gidsen’. Selecteer ‘Nieuwe gids’, geef de gids een naam en tik rechtsboven op ‘Maak aan’. Toekomstige locaties kun je voortaan met één tik aan deze verzameling toevoegen.

iPhone-tips

4. Deel je aankomst

Heb je met iemand afgesproken op je bestemming, dan kan het handig zijn om te laten weten wanneer je arriveert. Apple Kaarten kan realtime updates van je ETA (Estimated Time of Arrival) versturen, zodat je zelf niets meer hoeft te doen. In nummer vier van deze iPhone-tips lees je hoe je de optie ‘Deel aankomst’ activeert.

Zodra je navigatie actief is, tik je op het pijltje rechtsonder en tik je op ‘Deel aankomst’. Tik vervolgens op ‘Open Contacten’ en kies de persoon met wie je je aankomst wilt delen.

aankomst delen Kaarten

Als je teruggaat naar je kaart, zie je onderaan het scherm een regel met de tekst Delen met 1 persoon. Als je daar op tikt, zie je met wie je je aankomst hebt gedeeld en kun je met een tik op ‘Deel je aankomst niet meer’ het delen weer stoppen. Zolang het delen actief is, krijgt de persoon automatisch updates via sms wanneer er iets verandert aan de verwachte aankomsttijd.

5. Je podcast pauzeren

Nummer vijf van deze iPhone-tips is voor iedereen die tijdens het rijden naar een podcadst of audioboek luistert. Normaal gesproken praat Apple Kaarten er gewoon doorheen tijdens het geven van aanwijzingen. Je mist dan eigenlijk altijd wel iets van je podcast. Gelukkig kun je ook instellen dat het afspelen wordt onderbroken en automatisch wordt hervat zodra Apple Kaarten weer stopt met de aanwijzingen. Dat stel je zo in:

  • Open de app Instellingen;
  • Tik op ‘Kaarten’ en dan op ‘Gesproken routebeschrijving’;
  • Schakel de optie ‘Pauzeer gesproken audio tijdens routebeschrijving’ in.
podcasts

6. Gebruik de Kompasmodus

We sluiten de iPhone-tips van deze week af met de Kompasmodus. Navigeren via een kaart kan best verwarrend zijn als je het gebied niet kent. Dan kan het helpen om de ‘Kompasmodus’ te gebruiken. Het idee is dat je iPhone je kompas wordt. De kaart draait dan, afhankelijk van waar je telefoon naartoe wijst.

Tik op de Locatiepijl rechtsboven totdat deze verandert in een verticale pijl met een lijntje dat er bovenuit steekt. Je weet dat het werkt wanneer er een kompas onder verschijnt. Het kompas is niet 100 procent nauwkeurig, vooral als je binnen bent of omringd door bomen of hoge gebouwen, maar het geeft je een vrij goed idee in welke richting je moet gaan.

iphone tips

Meer iPhone-tips?

Vond je deze iPhone-tips leuk en wil je er nog meer? Op iPhoned lees je elke week handige tips en trucs voor je iPhone. Check hieronder alvast de meest recente tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu