Zo maak je Zones aan in de Woning-app, en dit kun je ermee

31 maart 2019, 10:25
2 min leestijd
Zo maak je Zones aan in de Woning-app, en dit kun je ermee

Eén van de meest krachtige functies van de Woning-app is de mogelijkheid om zogenaamde HomeKit Zones aan te maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de lichten op de hele bovenverdieping in één keer uitdoen als je gaat slapen. iPhoned legt uit hoe je zones aanmaakt in de Woning-app.

Lees verder na de advertentie.

Zones in Woning-app: zo werkt het

Voordat je een zone kunt aanmaken, moet je een paar kamers in gebruik hebben. Dit doe je door in het tabblad ‘Kamer’ op de drie streepjes linksboven te tikken en ‘Voeg kamer toe’ te selecteren. Geef vervolgens een passende naam op. Hierna kun je meerdere accessoires toevoegen aan de kamer, zoals een slimme lamp of thermostaat.

Zones-Woning-app-2

Zodra je meerdere kamers hebt toegevoegd inclusief accessoires is het tijd om ze te bundelen in zones. Dit doe je zo:

  1. Tik in de Woning-app bij het ‘Kamers’-tabblad op de drie streepjes linksboven en selecteer ‘Kamerinstellingen’;
  2. Selecteer een kamer, zoals je woonruimte, en tik op ‘Zone’;
  3. Kies een voorgestelde zone, of maak zelf een nieuwe aan en tik op ‘Gereed’.

Herhaal bovenstaande stappen voor alle kamers die je aan de zone wil toevoegen. Het makkelijkst is om je huis te verdelen per verdieping. Je kunt een kamer maar aan één zone koppelen.

Dit kun je met zones

Zones zijn vooral handig in combinatie met Siri. Het is onder meer mogelijk om met een simpele spraakopdracht alle lichten te dimmen, de deuren te sluiten of bijvoorbeeld de zonnewering te laten zakken. Dit doe je door eerst ‘Hé, Siri’ te zeggen, gevolgd door een opdracht zoals ‘Doe het licht beneden uit’. Een suggestie is om de zones te maken op basis van binnen- en buitenshuis, verdieping of wat je maar wil.

Geef zones altijd een duidelijke naam zodat je ze makkelijk met Siri kunt bedienen. Wil je jouw smart home nog verder automatiseren? Dan moet je aan de slag met scènes. Hiermee kun je in één keer meerdere HomeKit-apparaten aanpassen. Lees hiervoor ons artikel over het maken van scènes in de Woning-app.

Lees meer over ons HomeKit-maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu