Checklist: 3 oplossingen voor niet werkende HomeKit-apparaten

Florence Peeters
12 november 2018, 19:24
2 min leestijd
Checklist: 3 oplossingen voor niet werkende HomeKit-apparaten

Reageren je slimme lampen of speaker niet meer op Siri of in de Woning-app? iPhoned geeft je een checklist voor wat te doen als je HomeKit-apparaten niet werken.

Lees verder na de advertentie.

HomeKit-apparaat werkt niet: dit moet je doen

Het kan gebeuren dat Siri opeens niet meer reageert op je HomeKit-apparaten. Bijvoorbeeld wanneer je tijdelijk de stroom eraf hebt gehaald of een nieuwe router installeert. In dat geval zijn er verschillende manieren waarop je je slimme lampen, speakers en andere smart home gadgets weer op Siri kan laten reageren.

1. Check of je bent ingelogd met je Apple ID

Alle apparaten die verbonden zijn via HomeKit, worden bijgehouden in je Apple ID. Wanneer bijvoorbeeld je lampen niet op het standaard commando voor Siri reageren, check dan eerst of je overal nog bent ingelogd met jouw Apple ID. Kijk in het overzicht of het apparaat verbonden is, ga hiervoor in Instellingen naar Privacy en vervolgens naar HomeKit.

Apple Watch HomeKit

2. Controleer je wifinetwerk

Zodra ook je Woning-app niet reageert, kan het zijn dat er iets niet goed is met je wifinetwerk. Controleer dan of je hier nog mee bent verbonden en of deze naar behoren werkt. Schakel je router in dat geval uit en aan.

Werkt wifi wel, reset dan je slimme apparaten. Bij iedere fabrikant moet dit anders, dus lees eerst de handleiding goed door. Voeg deze accessoires vervolgens opnieuw toe aan je Woning-app.

3. HomeKit in iOS resetten

Wanneer je de apparaten wel kan bedienen in de Woning-app of de app van de fabrikant maar ze niet reageren op Siri, kan het liggen aan een bug in iOS zelf. In zo’n geval kan je proberen om in- en uit te loggen met je Apple ID.

iOS 11.3 functies

Blijft Siri onbereikbaar voor HomeKit-devices, dan zit er weinig anders op dan je HomeKit-instellingen te resetten. Hierdoor moet je eventueel gebouwde scènes, spraakcommando’s voor Siri, kamers en zones opnieuw aanmaken. Ook moet je alle apparaten dan opnieuw toevoegen. Een vervelend klusje bij veel accessoires, maar wel een laatste redmiddel.

Om dit te doen open je op je iPhone de Woning-app en selecteer je het huis-icoontje linksboven. Scroll naar beneden en tik op ‘Verwijder woning. Op een Mac ga je naar ‘Wijzig’>’Wijzig woning’>’Verwijder woning’.

Maandthema HomeKit

De gehele maand november staan we stil bij het thema HomeKit. De komende weken gaan we voor jou dieper in Apples ecosysteem voor slimme apparaten. Aan de hand van tips en achtergrond onderzoeken we hoe veilig HomeKit is, wat je er allemaal mee kan en kijken we naar de toekomst van HomeKit.

Lees verder over ons maandthema HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu