Anker Nano Powerbank: krachtig, compact met ingebouwde kabel

Maurice Snijders
21 maart 2024, 14:51
4 min leestijd
Anker Nano Powerbank: krachtig, compact met ingebouwde kabel

Reviewscore

8

De Anker Nano Powerbank is een kleine oplader voor je iPhone die in je jaszak past. Lees meer over deze powerbank in onze review!

Lees verder na de advertentie.

Anker Nano Powerbank 30W

De Anker Nano Powerbank is zeer compact (10,4 × 5,2 × 2,6 cm) en heel geschikt om snel in je tas of rugzak te stoppen wanneer je van huis gaat. De powerbank is ook niet eens zo heel zwaar, want hij weegt slechts 213 gram en kost 59,95 euro.

Er zit ook een kabeltje in de Anker Nano Powerbank 30W geïntegreerd. Grappig detail: dit kabeltje fungeert ook meteen als draaglus.

anker nano

Wil je de powerbank aansluiten, dan schuif je het stekkertje (een USB C-aansluiting) naar buiten. Deze aansluiting is tegelijkertijd een ingang en een uitgang. Je kunt er dus bijvoorbeeld je iPhone mee opladen, maar je kunt hem ook op een adapter aansluiten en zo de powerbank zelf opladen.

Let op: bij een iPhone met een lightning-poort heb je nog wel een adaptertje of eigen kabel nodig. Volledig opladen van je iPhone duurt gemiddeld een uur en een kwartier, maar dat is wel afhankelijk van het type iPhone.

Drie aansluitingen voor voldoende flexibiliteit

Zoals gezegd kun je de Anker Nano Powerbank gebruiken met het geïntegreerde kabeltje. Maar naast deze aansluiting zijn er nog twee aansluitingen, namelijk een usb a- en een usb c-poort. Net als het geïntegreerde kabeltje is de usb c-poort ook zowel een ingang als uitgang. De usb a-aansluiting is daarentegen alleen een uitgang. Daar kun je de powerbank dus niet mee opladen.

Via beide usb c-aansluitingen van de Anker Nano Powerbank laad je op met maximaal 30 watt. De usb a-poort kan dat niet aan en blijft steken op maximaal 22,5 watt. Dat is op zich geen probleem, maar we raden aan om, indien mogelijk, een van de twee usb c-poorten te gebruiken.

Heb je een iets oudere iPhone met lightningpoort, gebruik dan bij voorkeur een ‘usb c naar Lightning’-kabel. Heb je alleen een ‘usb a naar Lightning’-kabel, dan duurt het opladen dus wat langer.

powerbank

Opladen werkt goed maar gaat niet super snel

De iPhone 14 Plus die we als test wilden opladen, was eigenlijk nog lang niet leeg. Hij stond namelijk op 73 procent. Na een uur opladen met de Anker Nano Powerbank was het percentage opgelopen naar 94. Hierbij moeten we opmerken dat opladen boven de 80 procent eigenlijk altijd langzamer gaat. Het percentage van de powerbank is door het opladen gezakt van 98 naar 76 procent.

Daarna hadden we een volledig lege iPhone 14 Pro Max helemaal opgeladen in iets meer dan een uur tijd. Dit was een iPhone die net helemaal opnieuw was ingesteld, zonder extra apps. De Anker Nano Powerbank ging tijdens deze oplaadsessie van 74 naar 8 procent. Is je powerbank helemaal vol, dan kun je dus met gemak een iPhone 14 Pro Max helemaal opladen.

Een handig geïntegreerd display

Het percentage van de powerbank wordt zichtbaar wanneer je op het knopje aan de bovenkant drukt, of wanneer je de powerbank aansluit. Vervolgens verdwijnt het na 20 seconden weer automatisch. Wanneer er niets wordt weergegeven, zie je niet dat er überhaupt een display in de powerbank zit ingebouwd.

Wanneer je een apparaat met de powerbank oplaadt, toont het display hoeveel energie er nog in zit en hoe lang je nog ongeveer kunt opladen. Laad je de powerbank zelf op, dan zie je op het display hoe lang het nog duurt voordat de powerbank weer volledig is opgeladen.

anker nano

Conclusie: Anker Nano Powerbank 30W

De Anker Nano Powerbank is misschien niet de allersnelste en -krachtigste powerbank die er te vinden is, maar gezien de compacte afmetingen en het lage gewicht doet hij het helemaal niet slecht.

Je kunt met gemak een iPhone 14 Pro Max in ongeveer een uur helemaal opladen, dus het is zonder meer de moeite waard om de powerbank opgeladen mee te nemen.

Verder ziet het geïntegreerde display er best gelikt uit en het is handig dat je de vaste usb c-kabel ook als draaglus kunt gebruiken. Heb je een moderne iPhone, dan hoef je dus ook helemaal geen extra kabel mee te nemen.

Je koopt de Anker Nano Powerbank 30W voor een bedrag van 59,95 euro bij GSMpunt.nl.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Op iPhoned testen we de nieuwste iPhones en andere producten van Apple. De reviews stelt het redactieteam (net als alle andere content op de website) met veel tijd, zorg en aandacht samen. 

Zo weet jij als lezer precies wat je van de geteste smartphone (en andere producten) kan verwachten. In de reviews gaan we de diepte in, maar wel op een begrijpelijke manier. We willen immers dat iedereen het verhaal begrijpt en uiteindelijk weet hoe goed (of slecht) het geteste apparaat is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Plus
Apple iPhone 14 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu