iPhone mute knop reparatie

iphone mute knop reparatie

Als je geen of een moeilijk te gebruiken mute knop hebt, kan dit erg vervelend zijn. Constant last van gemiste gesprekken, terwijl je er geen erg in had of juist dat je telefoon niet op stil staat in de collegezaal of op je werk. Vaak loop je er veel te lang mee rond.

Het kwam vaak voor bij de 3GS. Gelukkig iets minder sinds de iPhone 4 reeks, maar het kan nog steeds zomaar gebeuren. Je mute knop breekt bijvoorbeeld af of werkt niet meer. Wanneer er sprake is van afbreken, doet de knop het in feite nog wel, maar wordt het wel lastiger om de functie te blijven gebruiken.

De mute knop is vaak alleen aan de buitenkant kapot. Als hij door een andere reden dan afbreken niet meer werkt, ligt het waarschijnlijk aan je flexikabel. Deze kabel is verantwoordelijk voor de communicatie van je mute knop, volumetoetsen en hoofdtelefooningang. De kabel is gemakkelijk te vervangen en kost je ongeveer 60 euro.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone mute knop reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu