Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone reparatie

De iPhone is een prachtig, maar kwetsbaar apparaat en het komt dat helaas ook regelmatig voor dat het Apple-toestel kapot gaat. Zo lopen er veel iPhone-gebruikers rond met een gebarsten scherm of een homeknop die niet meer naar behoren functioneert. Op deze pagina hebben we de meest kwetsbare onderdelen op een rijtje gezet en laten we zien hoe je erachter komt wat precies kapot is. Daarnaast geven we tips om het desbetreffende onderdeel te (laten) repareren.

Lees verder na de advertentie.

Top 15: meest voorkomende iPhone reparaties

iphone reparatie

Hieronder vind je de top 15 van meest voorkomende iPhone reparaties betreffen. Dit zijn de onderdelen van het toestel die het vaakst de geest geven en dus vervangen of gerepareerd moeten worden.

 1. Scherm
 2. Behuizing
 3. Connector
 4. Homeknop
 5. Aan- en uitschakelaar
 6. Speaker
 7. Waterschade
 8. Volumeknop
 9. Mute knop
 10. Luidspreker
 11. Trilfunctie
 12. Wifi-antenne
 13. Accu (batterij)
 14. Camera
 15. Lichtsensor

Reparatie van de iPhone

Hierboven hebben we de onderdelen van de iPhone op een rij gezet die het vaakst kapot gaan, maar gelukkig zijn veel reparaties prima zelf uit te voeren. Op deze pagina vind je precies welke stappen je daarvoor moet doorlopen. Durf je de iPhone reparatie niet zelf aan, dan zijn er ook veel professionele bedrijven die deze kunnen uitvoeren. Doorgaans zijn de onderzoekskosten en indicatie van het reparatiebedrag gratis en kun je vervolgens zelf beslissen of je het waard vindt om de iPhone te laten repareren. Op de reparatie wordt vaak een aantal maanden garantie verstrekt – hiermee voorkom je terugkerende kosten. Controleer dit vooraf wel even bij de partij waaraan je je toestel toevertrouwt.

Tips als je je iPhone zelf repareert

Er zijn veel reparatie instructies en handleidingen op het internet te vinden. We raden je aan om pas zelf reparaties uit te voeren wanneer je de nodige ervaring hebt. Je loopt namelijk het risico dat de iPhone onherstelbaar beschadigd raakt wanneer je niet goed weet wat je doet. Wanneer je dit risico toch wil nemen, gebruik dan altijd originele iPhone onderdelen. Houd er tot slot rekening mee dat je garantie vervalt wanneer je zelf aan de slag gaat met de iPhone en bijvoorbeeld de behuizing opent.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu