De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 16 Weer-app heeft nieuwe functies gekregen (en zo vind je ze)

Piet-Jan Lentjes
9 juni 2022, 13:21
2 min leestijd
iOS 16 Weer-app heeft nieuwe functies gekregen (en zo vind je ze)

De weer-app is misschien wel een van de meestgebruikte apps op je iPhone. In iOS 16 heeft Apple de weer-app een paar nieuwe, toffe functies gegeven. iPhoned vertelt welke functies dat zijn en hoe je ze vindt!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies voor de app Weer in iOS 16

In iOS 15 was de Weer-app al een keer flink onder handen genomen. Apple vond dat schijnbaar niet genoeg en heeft in iOS 16 nog een keer de mouwen opgestroopt.

Op het eerste gezicht is er is er niet heel veel anders in de app op je iPhone. Maar schijn bedriegt, want als je nu op een van de kaders tikt, wordt er een nieuw onderdeel in de app geopend.

weer app ios 16

Tik je bijvoorbeeld op het bovenste kader met de temperatuurverwachting, dan krijg je een nieuw overzicht te zien. Hierin zie je de temperatuur als lijngrafiek en kun je zelfs een week vooruit kijken. In de vernieuwde weer-app van iOS 16 kun je nu zelfs op elk van de kaders tikken. En elke keer krijg je een ander venster met meer gegevens te zien.

iPad krijgt ook een eigen Weer-app (eindelijk!)

Er is meer goed nieuws, want in iPadOS 16 krijgt de iPad eindelijk een eigen Weer-app. Wanneer je in iPadOS 15 (of eerder) op de Weer-widget tikt, wordt er een website geopend waarop je de weergegeven te zien krijgt. Dat is in iPadOS 16 afgelopen, want dan wordt voortaan dezelfde app geopend die je ook op de iPhone hebt.

ipados 16 weer app

Ook de Weer-app op de iPad krijgt de bovenstaande functies. Je kunt dus ook op de iPad voortaan op de kaders tikken om meer informatie te bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu