Twitter laat gebruikers kiezen wie er mag reageren

Erwin Vogelaar
21 mei 2020, 9:32
2 min leestijd
Twitter laat gebruikers kiezen wie er mag reageren

Twitter test een nieuwe functie, waarmee gebruikers de controle krijgen over wie er op tweets reageren mag.

Lees verder na de advertentie.

Beperk wie er op Twitter reageren mag

Twitter is niet voor iedereen een leuke plek om berichtjes te delen. Dat komt door de talloze nare reacties die op een tweet kunnen volgen. Daar heeft het sociale netwerk nu wat op bedacht. Onder een kleine groep gebruikers wordt de mogelijkheid getest om zelf te bepalen wie er op een tweet mag reageren.

Twitteraars krijgen drie opties om uit te kiezen:

  • Iedereen: Dat betekent dat iedereen op Twitter een reactie onder de tweet kan plaatsen.
  • Personen die jij volgt: Dat betekent dat alleen mensen op de tweet kunnen reageren als jij ze volgt op Twitter.
  • Alleen mensen die jij vermeldt: Dat betekent dat enkel mensen kunnen reageren op een tweet als jij ze in die tweet hebt vernoemd.

Mensen die je noemt in een tweet kunnen dus altijd reageren. Kies je voor de optie ‘Alleen mensen die jij vermeldt’ en noem je niemand, dan kan niemand reageren. Twitter maakt daar zelf een grapje mee met de tweet: ‘Reageer als er een betere app is’. Niemand kan op die tweet reageren.

twitter reageren

Kritiek

De nieuwe functie moet van Twitter een fijnere plek maken. Toch is er ook veel kritiek op de toevoeging. Hoewel het lastiger wordt om te reageren, kan het bericht nog wel geretweet worden. Ook als een ‘quote retweet’. Daar kan vervolgens weer door iedereen op worden gereageerd.

Kleine test

Volgens Twitter gaat dit om een globale test bij een kleine groep gebruikers. De kans is dus groot dat je de functie zelf nog niet hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt. Twitter vind je in de App Store via onderstaande knop.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Meer nieuwe Twitter-functies

Twitter blijft nieuwe functies toevoegen aan het platform. Wist je bijvoorbeeld al dat je onderwerpen in plaats van profielen kunt volgen? Ook kun je tegenwoordig makkelijk op een oude tweet reageren zonder te zoeken.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen