Twitter Topics: Zo volg je onderwerpen in plaats van accounts

Michel van 't Klaphek
13 november 2019, 13:04
2 min leestijd
Twitter Topics: Zo volg je onderwerpen in plaats van accounts

Ben je geïnteresseerd in alles rondom jouw favoriete voetbalclub? Of wil je op de hoogte blijven van een tv-serie? Vanaf nu kun je op Twitter Topics volgen. Hiermee blijf je op de hoogte van alles rondom een bepaald onderwerp.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Topics: onderwerpen volgen in plaats van profielen

Twitter laat zien wat er allemaal in de wereld gebeurt, en dat kan overweldigend zijn. Je komt al snel in een bubbel terecht en mogelijk interessante onderwerpen en gebeurtenissen gaan aan je neus voorbij. Het sociale platform heeft hier nu een oplossing voor bedacht: Topics. Zo werkt het:

  1. Download de nieuwste update voor Twitter;
  2. Open de app en scrol door je tijdlijn zoals je dat gewend bent;
  3. Druk op de ‘Volgen’-knop zodra je een interessant onderwerp tegenkomt.
twitter topics

Voortaan verschijnen tweets, personen, evenementen en advertenties omtrent dit onderwerp op je tijdlijn. Twitter stelt op basis van jouw profiel zo nu en dan onderwerpen voor die je mogelijk interessant vindt, zoals een sportclub, maatschappelijk debat, tv-serie of politieke partij. Je ontdekt Topics dus eigenlijk op dezelfde manier als dat je momenteel profielen tegen het lijf loopt.

Zo herken je Topics

Heb je één of meerdere Topics gevolgd? Dan verschijnt het onderwerp in je tijdlijn, precies op dezelfde manier als profielen. Aan het icoontje linksboven het bericht zie je dat het hier om een Topic dat je volgt gaat, en niet om de bijdrage van een persoon. Je kunt het aantal Topics dat je volgt beheren in het instellingenmenu.

Twitter Topics rolt in de komende maanden uit voor alle gebruikers. Het bedrijf heeft geen exacte releasedatum genoemd, dus het kan even duren voordat je de functie ziet verschijnen. De voorgestelde onderwerpen worden dus in de loop der tijd steeds preciezer. Ironisch genoeg versterk je de filterbubbel hiermee wellicht wel.

X

X Corp.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu