‘Apple wil eigen auto binnenkort al gaan testen’

Rutger Otto
15 augustus 2015, 11:13
2 min leestijd
‘Apple wil eigen auto binnenkort al gaan testen’

Er zijn weer nieuwe hints opgedoken dat Apple aan een eigen auto werkt. Eentje die zelf rijdt. Over niet al te lange tijd moet de wagen al getest worden op een besloten rijbaan.

Lees verder na de advertentie.

Testen Apple-auto

The Guardian is in handen van documenten die ‘bewijzen’ dat Apple een zelfrijdende auto maakt. Volgens de Britse krant gaat de ontwikkeling sneller dan we dachten en is Apple momenteel bezig om testlocaties te scouten. Medewerkers van Apple hebben in mei met mensen van het GoMentum Station gesproken, een enorme basis in San Francisco die doorgaans wordt ingezet om in het geheim autonome voertuigen te testen.

GoMentum Station zou voor Apple een ideale locatie zijn om een (zelfrijdende) auto te testen. Daar zijn meerdere redenen voor. De locatie heeft bijvoorbeeld allerlei situaties zoals je die op de gewone weg zou tegenkomen, zoals een spoorwegovergang en viaducten. Daarnaast is GoMentum Station dichtbij het hoofdkantoor van Apple; anderhalf uur rijden. Maar misschien wel het belangrijkste: GoMentum Station biedt goede beveiliging. Dat is belangrijk, want Apple zal niet willen dat iets over de auto uitlekt voordat ze hem zelf hebben aangekondigd.

apple en bmw
‘Apple wilde dat de BMW i3 de basis voor de Apple auto zou vormen’

Geruchten rondom Project Titan

De geruchten dat Apple aan een auto werkt, doen al maanden de ronde. Met honderden mensen zou Apple in het geheim aan ‘Project Titan‘ werken, zoals het gedoopt is. LinkedIn-spotters hebben afgelezen dat enkele belangrijke mensen uit de auto-industrie inmiddels voor Apple werken.

Toch blijft het maar de vraag of Apple echt aan een auto werkt of toch aan iets anders. Daarnaast zijn de geruchten tegenstrijdig. Maakt Apple nu een elektrische auto of een zelfrijdende auto? Of een zelfrijdende elektrische auto? Pas geleden bleek dat Apple met verschillende autofabrikanten heeft gesproken – het bedrijf zou de BMW i3 zelfs als basis voor de auto willen gebruiken, al strandde die gesprekken al vroeg. Geruchten meldden ook dat Apple de auto in 2020 zou willen lanceren.

Lees meer over Apple

Bron: Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu