De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Project Titan: de elektrische auto van Apple’

Rutger Otto
14 februari 2015, 14:14
2 min leestijd
‘Project Titan: de elektrische auto van Apple’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Apple werkt aan een eigen auto. Volgens bronnen werkt een enorm team aan de ontwikkeling van wat een elektrische wagen moet worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Project Titan’

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal. Apple zou het project de codenaam ’Project Titan’ hebben gegeven en ‘honderden mensen’ aan het werk gezet hebben voor de ontwikkeling en productie van de auto. Apple heeft nooit eerder een auto gemaakt, al heeft Steve Jobs ooit wel met het idee rondgelopen voor een ‘iCar’.

Uit het bericht blijkt dat Tim Cook het project bijna een jaar geleden groen licht gaf en dat topmensen van Apple al op zoek zijn naar potentiële producenten, waaronder het Canadese bedrijf Magna Steyr. Project Titan zou worden geleid door Steve Zadesky, designer van iPods en iPhones, die ooit bij automerk Ford werkte. Het team werkt volgens de bron op een eigen locatie met de potentie om uit te groeien tot een team van liefst duizend man. Zadesky zou talenten uit Apples kweekvijver mogen inschakelen om bij de groep te komen.

project titan

Geruchten over een auto van Apple

De laatste tijd gaan er veel verhalen over een eigen auto van Apple. Eerder deze week bleek al dat Apple medewerkers van elektrische autofabrikant Tesla probeert over te halen om in Cupertino te komen werken. Business Insider kreeg bericht van een Apple-medewerker die schreef dat Apple bezig is met ‘voertuig ontwikkeling’ en dat het nieuwste project de wereld zal veranderen. ‘Tesla krijgt behoorlijke concurrentie.’

CarPlay

audi carplay kl

Dat zou dus wel eens op Project Titan kunnen wijzen. Verder is er overigens nog weinig duidelijk over de auto, behalve dat het waarschijnlijk een soort minibusje zal worden. Dat Apple de auto dit jaar nog presenteert is onwaarschijnlijk. Het bedrijf van Tim Cook is nog hard aan het werk om iOS in bestaande en nieuwe auto’s te introduceren met CarPlay. Voorlopig werkt dat in Nederland nog niet goed, omdat Siri de Nederlandse taal niet ondersteunt.

Lees meer over CarPlay

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu