De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Watch Series 3 officieel onthuld

Erwin Vogelaar
12 september 2017, 19:23
2 min leestijd
Breaking
Apple Watch Series 3 officieel onthuld

Apple heeft de Apple Watch Series 3 officieel onthuld. Deze nieuwe editie houdt je hartslag extra goed in de gaten en kan onafhankelijk zonder iPhone het internet op.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 3 officieel onthuld door Apple

Tijdens het septemberevenement van Apple heeft het bedrijf de Apple Watch Series 3 onthuld. Het ontwerp van de Apple Watch Series 3 is onveranderd. Het horloge is dus direct herkenbaar. Binnenin heeft de smartwatch wel wat veranderingen ondergaan met enkele interessante vernieuwingen.

apple watch series 3 officieel

Het belangrijkste is dat de Apple Watch Series 3 onafhankelijk kan werken van je iPhone. Dit betekent dat de smartwatch verbinding maakt met mobiele netwerken en je dus vrij internet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen als je jouw iPhone niet bij je hebt. Op deze manier kun je ook Apple Music via je pols luisteren.

Omdat er een esim in verwerkt zit, kun je ook via de Apple Watch bellen en tekstberichtjes sturen. De microfoon van de Apple Watch moet zelfs tijdens het wandelen je stem helder doorsturen. Het telefoonnummer is wel gewoon hetzelfde als die van je iPhone.

De processor in de Apple Watch Series 3 is zeventig keer zo snel al die in de Apple Watch Series 2.

Apple Heart Studies

Een andere belangrijke vernieuwing is dat het horloge je hartslag extra goed in de gaten houdt. Via Apple Heart Studios probeert Apple onregelmatige hartritmes te controleren houden en mensen tijdig te waarschuwen. Ook stuurt de Apple Watch je een berichtje als je hartslag te snel omhoog schiet, terwijl je in rust bent.

apple watch series 3 officieel

WatchOS 4

De Apple Watch Series 3 lanceert met WatchOS 4. Met deze update worden de verschillende apps voor het horloge niet meer naast elkaar, maar onder elkaar getoond. Hierdoor kun je de kroon gebruiken om te scrollen. In plaats van het honinggraatoverzicht op het hoofdscherm kun je nu ook kiezen voor een lijstweergave.

Ook werkt de Apple Watch met WatchOS 4 beter samen met muziekspelers. Luister je muziek of een podcast op je iPhone en draai je met je pols? Dan verschijnt automatisch de minispeler. Je hoeft hierdoor dus niet meer eerst de Dock te openen.

Met de Siri-wijzerplaat roep je de assistent gemakkelijk op. Deze wijzerplaat wordt verder opgevuld met suggesties. Zoals nieuwskoppen en dat het tijd wordt om een ademhalingsoefening te doen. De Gezondheids-app houdt ondertussen je prestaties in de gaten en doet op basis daarvan suggesties.

Beschikbaarheid en prijs van Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 is vanaf 15 september te bestellen en vanaf 22 september verkrijgbaar zonder esim in Nederland. Met deze versie is dus geen mobiel internet te gebruiken. De 38mm-versie kost 369 euro. De 42mm-versie kost 399 euro.

Wanneer de versie met mobiel internet in Nederland uitkomt is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu